Ergun Babahan'a Bilal Erdoğan'a hakaretten hapis istemi

/ Kaynak: İHA
Ergun Babahan'a Bilal Erdoğan'a hakaretten hapis istemi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Yazar Ergun Babahan hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın şikayeti üzerine yazar Ergun Babahan hakkında 'Basın yayın yolu ile hakaret' suçlamasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcılarından Umut Tepe tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Ergun Babahan'ın "Hep Beraber Haykıralım: Hırsızdan Hesap Sorulacak" başlıklı yazsında müşteki Bilal Erdoğan'a karşı hakaret suçunun işlediği belirtildi.


Şikayet konusu yazı içeriğinde müşteki Necmeddin Bilal Erdoğan ile babası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçtiği iddia olunan telefon görüşmeleri ile ilgili yorumlar yapıldığı anlatılan iddianamede, şüpheli Ergun Babahan'ın yazının başlığındaki hırsız sözcüğünü müşteki Bilal Erdoğan'a alenen izafe ederek aşağıladığı, küçülttüğü belirtildi.


Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ile Yargıtay yerleşik içtihatlarına, eleştiri sınırlarının aşıldığı aktarılan iddianamede Babahan hakkında 'basın yayın yoluyla onur, şeref ve saygınlığa hakaret' suçlamasıyla 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...