Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lübnan İçişleri Bakanından Hizbullah'a eleştiri

/ Kaynak: AA
Lübnan İçişleri Bakanından Hizbullah'a eleştiri

DÜNYA Haberleri  / AA

'Hizbullah'ın Suriye'de savaşa girmesinin sonuçlarını bir kenara bırakın, bu başlı başına tarihi bir tartışmayı, ayrılığı beraberinde getirecektir'

Lübnan İçişleri Bakanı Nihat el-Menşuk, Lübnan Hizbullahı'nın Suriye müdahalesini eleştirerek; "Örgütün Suriye'de savaşa girmesinin sonuçlarını bir kenara bırakın, bu başlı başına tarihi bir tartışmayı, ayrılığı beraberinde getirecektir'" dedi.
"Esed rejiminin en az 250 bin Suriye vatandaşını katlettiğini" vurgulayan Menşuk, "Beşşar Esed'in yönetimde kalabilmesi imkansız. Katliamlarına devam etse bile artık Suriye'ye hükmedemez" dedi.
"Şam yönetiminin ne Lübnan ve de Suriye'de nüfuzunun kaldığını" söyleyen Menşuk; "Şu an konuşan İranlılardır" ifadelerini kullandı.
"Lübnan hükümetinin ülkeyi bu ateşin içine düşmekten koruduğunu" söyleyen Menşuk, Lübnan-Suriye sınırındaki Arsel bölgesi dışında sıcak bir temas bölgesinin bulunmadığını belirtti.
Çatışmalardan Hizbullah militanlarının sorumlu olduğunu ifade eden Menşuk; ''Sınırdaki mülteci kamplarının farklı nedenler öne sürerek içeriye taşınmasını reddettiler. Suriyelilerin Arsel'den ayrılarak Bekaa'daki kampa yerleşmeye zorlanıyor ancak bunun için de maddi destek şart. Kuveyt'teki donörler toplantısında bu ihtiyacı gidirmeye çalışacağız'' dedi.
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca da, Özgür Suriye Ordusu'nun sadece Esed rejimine değil, İran işgali ve DAEŞ'e karşı da savaştığının" belirtmiş, "Esed'in sadece İran'ın planlarını uygulayan bir icra müdürü olduğunu" söylemişti. Hoca,"İran'ın artık daha fazla Esed'i taşıyamayacağını ve gün gelince Nuri el-Maliki gibi onu yalnız bırakacağını" ifade etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...