Fransa'daki kazada kimlik tespiti çalışmaları sürüyor

/ Kaynak: AA
Fransa'daki kazada kimlik tespiti çalışmaları sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'daki kazada hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespiti için DNA'lar toplanıyor.

Fransa'da Lufthansa'ya ait GermanWings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağının düşmesiyle meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespiti için DNA'lar toplanıyor.

Hava şartları ve ulaşım zorlukları nedeniyle gece ara verilen Fransa'nın güneyindeki İtalya sınırına yakın Barcelonette bölgesindeki uçağın enkazında yapılan arama çalışmaları sabah saatleri itibarıyla yeniden başladı.

Adli tıp uzmanları ve arama kurtarma görevlileri bölgeye helikopterlerle sevk ediliyor. Helikopterler bölgeye iniş yapamadığı için ekipler yere halatlarla indiriliyor. Adli tıp uzmanları uçağın yaklaşık 4 hektara yayılmış enkazında DNA tespiti için örnekler toplayacak.

Fransa'daki kazada kimlik tespiti çalışmaları sürüyor

- Liderler olay yerini ziyaret edecek

Diğer taraftan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy bugün olay yerinde incelemelerde bulunacak.

Liderler, Seyne-les-Alpes kasabasındaki kilisede olayda hayatını kaybedenler için dua edecekler.

Olay yerinde incelemeler yapan İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kokpit konuşmalarını içeren uçağın karakutusunun kazada zarar gördüğünü ancak çalıştırılabileceğinin tespit edildiğini söyledi.

Bölge savcılığının da kazayla ilgili yürütülecek soruşturmaya ilişkin ilerleyen saatlerde açıklama yapması bekleniyor.

- Uçaktaki 16 Alman öğrenci ve 2 öğretmen okullarının önünde anıldı

Barselona'dan Düsseldorf'a giderken dün Fransa'nın güneyinde düşen Germanwings uçağında bulunan 16 Alman lise öğrencisi ve 2 öğretmenin hayatını kaybetmesi sebebiyle öğrencilerin gittiği Haltern am See kentindeki okulun öğrencileri büyük üzüntü yaşadı.

Öğrenci değişim programı kapsamında İspanya'ya giden ve dönüş için uçakta bulunan öğrencilerin ve öğretmenlerin yaşamını yitirmesinin ardından Joseph-König-Gymnasium adlı lisenin öğrencileri bugün anma etkinliği yaptı.

Okul önünde toplanan öğrenciler, öğretmenleri ve arkadaşlarını okul girişinde mum yakarak andı. Bölgede yaşayanlar da okul önüne çiçek bıraktı. Öğrenciler zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadı.

Fransa'daki kazada kimlik tespiti çalışmaları sürüyor

Okulun öğrencilerinden Lara Beer, arkadaşlarının İspanyolca öğrenmek için İspanya'ya gittiğini ve kazadan dolayı çok üzgün olduklarını söyledi. Kaza sebebiyle okulda ders yapmadıklarını belirten Beer, kendi aralarında dayanışma oluşturmak için bir araya geldiklerini ve psikolojik destek aldıklarını ifade etti.

Okulun bulunduğu Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki birçok okulda da kaza sebebiyle ders yapılmayacağı öğrenildi.
Bu arada, Kazakistan Dışişleri Bakanlığı da düşen uçakta en az üç Kazak vatandaşı bulunduğunu bildirdi.

İspanya'nın Barselona kentinden dün TSİ ile 09.55 itibarıyla Almanya'nın Düsseldorf kentine gitmek için havalanan, Alman Lufthansa Havayollarına ait GermanWings havayolu şirketinin, Airbus A320 tipi uçağı 6 mürettebat ve 144 yolcu taşıyordu.

Uçak, TSİ 11.50 sularında radardan kaybolmuş ve Fransa'nın güneyindeki Barcelonette bölgesi yakınlarındaki dağlık alana düşmüştü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...