UEFA'dan Serdar Gözübüyük'e görev

/ Kaynak: AA
UEFA'dan Serdar Gözübüyük'e görev

SPOR Haberleri  / AA

İsviçre'nin Nyon kentinde 13 Nisan'da oynanacak UEFA Gençler Ligi finali maçında Türk kökenli Hollandalı hakem Serdar Gözübüyük düdük çalacak

Hollanda'da son iki sezondur yılın hakemi seçilme Gözübüyük'ün, final maçındaki yardımcıları ise Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Mario Diks ve Hessel Steegstra olacak. Gözübüyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UEFA tarafından önemli bir maça atandığı için mutlu olduğunu belirterek, "Avrupa'nın gençler kategorisinde en prestijli turnuvasının finalini yönetmek gurur verici" dedi.


FIFA kokartını aldığı 2011 yılından bu yana uluslararası alanda çok sayıda maç yönettiğini kaydeden Gözübüyük, bu kapsamda 31 Mart'ta İsviçre ile İran arasında oynanacak hazırlık maçını da yöneteceğini hatırlattı.


Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) ilk maçına 2009 yılında daha 24 yaşındayken çıkan Gözübüyük, başarısının kalıcı olması için kendisini sürekli geliştirdiğini, gelecekte Türkiye'de futbol yorumculuğu yapmayı hedeflediğini söyledi. Eredivisie'de görev yapan en genç hakem unvanına sahip 29 yaşındaki Gözübüyük, sezonun ilk yarısının da en iyi hakemi seçilmişti.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...