Dünya markaları bu stratejiyi uyguluyor

Dünya markaları bu stratejiyi uyguluyor

Ekonomi Haberleri

Başarılı iş kadını Hülya Aydın global markaların yerel pazarlarda izledikleri stratejiyi anlattı.

1997 yılında açtığı istihdam bürosu ile iş hayatına atılan ve kısa zamanda yakaladığı başarıları ile kısa zamanda Hollanda'nın önde gelen iş kadınlarından biri haline gelen Hülya Aydın, Wise TV'ye konuştu. Hollanda Kraliyet Ailesi, Hollanda Ekonomi Bakanlığı ve Ankara Ticaret Odası ile başarılı projelere imza atan Hülya Aydın Hollandalı markalar başta olmak önde gelen Avrupalı markaların yerel pazarlarda izledikleri stratejileri anlattı.
nbsp;
Global markaların, gittikleri ülkenin kültürünü, iş yapış biçimini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hareket ettiğini belirten Aydın, "Eğer global olmak istiyorsanız, her yerde markanızın sesini duyurmak istiyorsanız, gittiğiniz yerde yerel özellikleri hesaba katmanız, o yerin özelliklerine göre şekil almanız gerekiyor" diye konuştu. Personelini, şubesini açtığı ülkeye taşımanın doğru bir yöntem olmadığının altını çizen Aydın, "Açıldığınız ülkenin ticareti sizin iş yapış biçiminizden farklı olabilir, çalışanlarınız hatta CEO'nuz dahi o ülkenin insanı olmalı, aksi halde markanızın aynı başarıyı orada sürdürmesi güçleşir" dedi.
nbsp;
Yerelleşme ile standardizasyonun birbirine karıştırılmaması gerektiğini belirten başarılı iş kadını şunları söyledi:
"Global markaların standartları vardır. Her yerde aynı standardı uygular ve bu sayede marka özelliğini ve dolayısıyla başarısını muhafaza eder. Ancak dünyaya açılırken global markalar akılcı davranır, standartlarını korurken yerelleşmeyi de ihmal etmez, o ülkenin özelliklerine göz önünde bulundurur, gerekli manevrayı alır ve yerel ihtiyaçlara cevap vermeye çalışır"
nbsp;
Global markaların cesur davrandığını ifade eden Hülya Aydın, Türk markalarının dünyaya açılırken, yatırım yapacakları ülkeyi tanımalarını ve cesaretten ödün vermemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...