Kalbi boynunda, midesi dışarıda!

/ Kaynak: İHA
Kalbi boynunda, midesi dışarıda!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde sezaryen doğum yaptırılan bir inek kalbi boynunda dişi bir buzağı dünyaya getirdi.

Ardahan'da da bir inek karnı dışarıda buzağı doğurdu. İki buzağı da yaşamını yitirdi. Erzurum merkez Aziziye ilçesinde besicilik yapan Mutlu Karaman'a ait inek normal doğum yapamayınca, sahibi tarafından Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne götürüldü. Ameliyathaneye alınan ineğe sezaryen yaptırıldı. İnek kalbi boynunda dişi bir buzağı dünyaya getirdi. Doğan buzağının kendilerini çok şaşırttığını vurgulayan Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Armağan Çolak, "Nadir görülen bir olayla karşılaştık. 16 yaşında olan ve bundan önce 14 kez doğum yapan inek kalbi boynunda bir buzağı dünyaya getirdi. Yaşatmak için büyük bir mücadele verdik. Ancak buzağı sadece 30 dakika yaşayabildi. 25 yıllık meslek hayatımda böyle bir şey ne gördüm ne de duydum. İneğe gebelik döneminde hiçbir ilaç verilmediğini öğrendik. Otopsi ile boynundan çıkardığımız kalbi patolojiye gönderdik" diye konuştu.

ARDAHAN'DA KALBİ DIŞARDA BUZAĞI 2 GÜN YAŞADI

Öte yandan Ardahan merkez Küçük Sütlüce köyünde oturan Erkan Lala'ya ait gebe inek, kalbi dışarıda bir buzağı dünyaya getirdi. Buzağıyı görüp şoke olan ev halkının çağırdığı veteriner, kalbi dışarda doğan buzağının fazla yaşayamayacağını bildirdi. Köylülerin ilgisini çeken olağandışı gelişim bozukluğuna sahip buzağı ancak 2 gün yaşayabildi.


YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...