CHP'den ayrılıp AK Parti'ye geçti!

/ Kaynak: İHA
CHP'den ayrılıp AK Parti'ye geçti!

Politika Haberleri  / İHA

CHP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Yaşar Arslanca, partisinden ayrılarak AK Parti'ye geçti.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, kentteki birçok büyük aile ve aşiret ile görüşmeler yaptıklarını belirterek, partilerine yakın zamanda çok büyük katılımların olacağını ifade etti.
CHP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Yaşar Arslanca, partisinden istifa ederek AK Parti'ye katıldı. Arslanca için parti binasında düzenlenen törende konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, AK Parti'ye katılımların ilk halkasını gerçekleştirdiklerini belirtti. Bunun AK Parti'ye yapılacak büyük katılımların ilk adımı olduğuna dikkat çeken Akar, "Çünkü Diyarbakır'da büyük aileler ve aşiretlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Yakında AK Parti'ye bu tarz katılımlar ile büyük aile ve aşiretlerin destek ziyaretleri olacaktır" dedi.
"AK PARTİ SİYASET VE ÇÖZÜMÜN MERKEZİDİR"
AK Parti Diyarbakır milletvekili olmak için 211 kişinin aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu anımsatan Akar, "Şu ana kadar Diyarbakır'da böyle bir başvuru olmamıştı. Rekor başvuru oldu. Bu partimizin artık siyasetin de, çözüm sürecinin de, hizmetinde merkezi olduğunun göstergesidir. AK Parti Diyarbakır'da siyasetin de, çözümün de merkezidir" diye konuştu.
Aday adaylarını büyük bir bölümü ile mülakat gerçekleştirdiğine ve bunların 3 nedenden dolayı AK Parti'de siyaset yapmak istediklerini söylediklerine dikkat çeken Akar, şunları kaydetti:
"Bunlar yeni anayasa, başkanlık sistemi ve çözüm süreci. Bu nedenlerle AK Parti'ye katılmak istediklerini ve ak partide siyaset yapmak istediklerini bizlere ilettiler. Bu memnuniyet verici bir şeydir. Ardından temayül yoklamaları yapıldı. Büyük bir katılım oldu ve bu kadar büyük bir katılım beklemiyorduk. Sonra ise STK'ların temayül yoklaması yapıldı. Yüzde 80'ine yakını gelip kanaatlerini belirttiler. İl binamızda yapmamızın da sebebi buydu. AK Parti'ye teveccüh noktasında bir gösterge olsun istedik."
CHP'li Arslanca'nın partisine geçmesi ile birlikte, partisinin Büyükşehir Belediyesi meclisindeki üye sayısının 24'e ulaştığını da aktaran Akar, belediye meclisindeki AK Parti grubunun güçlendiğini vurguladı.
Akar, konuşmasının ardından Arslanca'nın rozetini taktı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...