İç Güvenlik Paketi'nin kalan maddeleri bu hafta görüşülecek

/ Kaynak: AA
İç Güvenlik Paketi'nin kalan maddeleri bu hafta görüşülecek

Politika Haberleri  / AA

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, "Genel Kurul'daki torba tasarının ardından bu hafta İç Güvenlik Paketi'nin kalan maddeleri görüşülecek" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, nbsp; bu hafta, TBMM Genel Kurulu'nda, çocuk yardımı, çeyiz hesaplarına devlet katkısı, 47 bin öğretmen kadrosu gibi düzenlemeleri içeren "Torba Kanun Teklifi'nin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından İç Güvenlik Paketi'ne geçileceğini söyledi. Elitaş, "Bu hafta İç Güvenlik Paketi'nin kalan yürütme ve yürürlük maddeleri görüşülecek" diye konuştu.

Daha sonra Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin kalan maddelerinin görüşmelerini bitireceklerini belirten Elitaş, ayrıca birkaç tane uluslararası anlaşmayı görüşeceklerini bildirdi.

Elitaş, gelecek hafta ise Genel Kurul'da siyasi partiler hakkındaki kapatma davasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın talebi üzerine Meclis'te kurulacak komisyonun izni üzerine açılmasını, siyasi partilerin "temelli" kapatılması hükmünün yürürlükten kaldırılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin görüşüleceğini ifade etti.

Elitaş, şunları kaydetti:

"CHP ve MHP'nin kapatılma endişelerinin var olduğunu kamuoyuna deklare ettiklerinden sonra 'hiçbir siyasi partinin korku duymasına, endişe etmesine gerek yok. Biz AK Parti olarak siyasi partilerin kapatılmasının önüne geçecek bir kanun teklifi veriyoruz, destekleyin' dedik. Ama korktuğunu ifade eden, kendileriyle ilgili senaryo yazıldığını söyleyen, mağdur olabileceklerini ve seçim öncesinde böyle bir olayla karşılaşacaklarını kamuoyuna yaygınlaştırmaya çalışan hem MHP hem CHP geri adım attılar. Önümüzdeki hafta onların bu konuyla ilgili düşüncelerini tüm kamuoyu öğrenmiş olacak."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...