Düşen uçağın karakutusu Paris'te incelemeye alındı

/ Kaynak: AA
Düşen uçağın karakutusu Paris'te incelemeye alındı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

GermanWings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağının düşme nedenini aydınlatması beklenen karakutunun incelenmesine Paris'te başlandı.

Fransa Havacılık Kurumu'na bağlı Kazaları Soruşturma Bürosu Direktörü Remy Jouty, Lufthansa'ya ait GermanWings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağının enkazında bulunun ve kokpit kayıtlarını içeren birinci karakutu üzerinde yapılan incelemelerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

İlk karakutudaki verilerin kullanılabilir durumda olduğunu, inceleme sonucunda uçak alçalmadan önceki zaman dilimine ait kokpit kayıtlarından tespit edebildikleri son konuşmaların "rutin mesajlar" olduğunu belirten Jouty, uçak alçalmaya başladıktan sonraki zaman diliminin kayıtlarının incelenmesi konusundaki çalışmalarına ise devam ettiklerini kaydetti.

Ellerindeki bulguların şu anda uçağın düşüş nedenine açıklık getirme konusunda yeterli olmadığını ifade eden Jouty, ikinci karakutunun bulunduğu ancak kullanılamaz halde olduğu yönündeki iddiaların ise doğru olmadığını bildirdi.

Jouty, ilk belirlemelere göre uçağın düşüş nedeni hakkında bir saptama yapacak durumda olmadıklarını belirterek, "Şu anda hiçbir hipotezi dışlama durumunda değiliz" dedi.

Uçak enkazındaki çok küçük parçalar değerlendirildiğinde, bunların patlama sonucu ortaya çıkmasının mümkün olmadığını belirten Jouty, kaza araştırmalarına Alman ve İspanyol yetkililerin de katıldığını kaydetti.

Bazı yolcuların milliyetleri açıklandı

Öte yandan, Germanwings uçağında bulunan bazı yolcuların milliyetleri açıklandı.

Germanwings şirketinin üst yöneticisi (CEO) Thomas Winkelmann, Barcelona'dan Düsseldorf'a giderken düşen uçakta 72 Alman ve 35 İspanyol vatandaşının bulunduğunu bildirdi.

Winkelmann, bunun yanı sıra Avustralya, Arjantin, İran, Venezuela ve ABD'den 2'şer, İngiltere, Hollanda, Kolombiya, Meksika, Japonya, Danimarka, Belçika ve İsrail'den de 1'er yolcu bulunduğunu tespit ettiklerini söyledi. Winkelmann, bazı yolcuların çifte vatandaşlıkları bulunduğu için uyruklarını kesin olarak belirleyemediklerini, bu konuda Almanya Dışişleri Bakanlığı ile çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Uçaktaki 27 kişinin kimlik bilgilerinin ellerinde olduğunu ancak henüz ailelerine ulaşmadıklarını belirten Winkelmann, Almanya'nın büyükelçilikleri vasıtasıyla bu yolcuların ailelerine ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti. Winkelmann, ulaşılan yolcu listesinin sürekli güncellendiğini, Alman büyükelçiliklerinin de bu konuda yardımcı olduklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...