Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doğuştan belden aşağısı tutmayan kadın anne oldu

/ Kaynak: DHA
Doğuştan belden aşağısı tutmayan kadın anne oldu

YAŞAM Haberleri  / DHA

İnegöl'de doğuştan belden aşağısı tutmayan ve geçen yıl Mahmut Öztürk ile evlenen 24 yaşındaki Nevin Öztürk, sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

İnegöl'de yaşayan ve doğuştan belden aşağısı tutmadığı için tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdüren Nevin Öztürk, geçen yıl bir fabrikada işçi olarak çalışan ve hiçbir sağlık sorunu olmayan Mahmut Öztürk ile evlendi.

Çift, Nevin Öztürk'ün isteği üzerine çocuk yapmaya karar verdi. Evliliğinden 4 ay sonra hamile kalan Nevin Öztürk, Aritmi İnegöl Hastanesi'nde Kadın Doğum Uzmanı İbrahim Yaşa tarafından takip edilmeye başlandı.

Nevin Öztürk'ün 32 haftadır devam eden gebeliği, doktoru tarafından fazla riske edilmedi Nevin Öztürk'ün 32 haftadır devam eden gebeliği, doktoru tarafından fazla riske edilmedi

1.5 metre boyunda 40 kilo ağırlığındaki genç kadın, geçirdiği başarılı bir operasyondan sonra 1 kilo 400 gram ağırlığında 38 santim boyunda kız çocuğu dünyaya getirdi. Genetik rahatsızlığı olmayan bebeğin sadece solunum sorunu çektiği öğrenildi.

Bu ilginç doğum sonrası hastanede basın toplantısı düzenlendi. Burada hastası hakkında bilgi veren İbrahim Yaşa şunları ifade etti:

"Nevin doğuştan bedensel engelli. Dolaysıyla yaşamını tekerlekli sandalye ile sürdürüyordu. Rahatsızlığından dolayı onun gebelik sürecini yakın takibe aldım. Her gebelikte damar tıkanıklığı riski vardır. Belden aşağısını kullanamadığı için Nevin'deki risk çok daha fazlaydı. Bu süreçte, sadence kendisinin değil, bebeğinin de hayati tehlikesi bulunuyordu. Kendisi, tüm bu riskleri kabul ederek, solunum güçlüğü çekmesine rağmen doğum yapmakta kararlıydı. Zor bir süreçten geçtikten sonra yaşanan olumsuz gelişmeleri dikkate alarak hamileliğin 32'nci haftasında 'epidural' adı verilen belden aşağısını uyuşturarak, sezaryen ile bebeğini aldık. Annenin sağlık durumu çok iyi. İşin güzel yanı Ela adı verilen bebeğin genetik bir rahatsızlığının olmaması. Sadece solunum sıkıntısı çekiyor. O da fazla önemli değil. Bebeği kuvözde tutulan Nevin hanımı taburcu etmeyi düşünüyoruz."

Hastane Genel Müdürü Dr. Mehmet Güncan, "Hastanemizde çok özel bir hastalığı olan annenin bebeğini dünyaya getirdik. Literatürde bunun örneğini bulmak zor. Tüm ekibime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dünyanın en mutlu insanlarının kendileri olduğunu söyleyen Nevin ve Mahmut Öztürk çifti ise doğumlarında kendilerine destek olan hekimlere teşekkür etti.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...