Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dışişleri Bakanlığından Yemen'e seyahat uyarısı

/ Kaynak: AA
Dışişleri Bakanlığından Yemen'e seyahat uyarısı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanlığı, Yemen'de yaşanan gelişmeler üzerine ülkeye yönelik seyahat uyarısını güncelledi.

Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde yapılan duyuruda, Yemen'de kamu düzeni ve güvenlik durumundaki istikrarsızlığın ve asayişle ilgili gelişmelerin sürdüğü, Aden Havaalanı'nın kapalı olduğu, durumun daha da kötüleşmesi ihtimalinin bulunduğu bildirildi.

Duyuruda, bu çerçevede, hala Yemen'de bulunan vatandaşların, ülkeden derhal ayrılmaları zorunlu olmadıkça Yemen'e seyahat etmemeleri yönündeki tavsiyenin bir kez daha hatırlatılmasının uygun görüldüğü belirtildi.

Yemen'de bulunan Türk vatandaşlarının ve yakınlarının ihtiyaç duymaları halinde, Dışişleri Bakanlığı'nın Konsolosluk Çağrı Merkezine +90 312 292 29 29 numaralı telefonundan ulaşabilecekleri de ifade edildi.

Bakanlık, Yemen'de güvenlik durumundaki olumsuz gelişmeler nedeniyle 27 Ağustos ve 30 Eylül 2014 ile son olarak 14 Şubat 2015 tarihlerinde yapılan duyurularda, vatandaşların Yemen'e seyahatlerini iptal etmeleri, Yemen'de bulunan vatandaşların da behemahal ülkeden ayrılmalarının kuvvetle tavsiye edildiğini de hatırlattı.

Duyuruda, Yemen'de bulunan Türk vatandaşlarına ilişkin gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından 16 Şubat 2015 tarihinde Sana Büyükelçiliği'nin faaliyetlerinin geçici olarak askıya alındığı da hatırlatıldı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...