Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel: PKK meşruiyet peşinde

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel: PKK meşruiyet peşinde

GÜNDEM Haberleri

"Terör örgütü PKK, IŞİD'e karşı durup kamuoyunda kendisini masum gösterme arayışında..."

Orgeneral Necdet Özel, PKK'nın terör örgütü kimliğinden ziyade bölgede IŞİD'le savaşan meşru bir güç gibi görülmeye başlandığını belirterek, "PKK, Irak ve Suriye'de yaşanan gelişmeler doğrultusunda elde ettiği kazanımları artırmaya çalışırken, aynı zamanda kendisini ve diğer ülkelerdeki uzantılarını masum göstererek farklı bir algı oluşturmaya çalışmaktadır" dedi. Savunma ve Havacılık Dergisi'ne röportaj veren Org. Özel, bölgedeki savaş riskine dikkat çekti: "Ekonomik çıkarlarda yaşanacak çatışmalar, kutuplaşmalar ve azalan kaynaklar için sürdürülen mücadeleler değerlendirildiğinde, bulunduğumuz coğrafyada konvansiyonel bir harbin yaşanma riskinin henüz ortadan kalkmadığını söylemek yanlış olmayacaktır" dedi.
Türkiye'nin sınır güvenliği için aldığı tedbirleri de anlatan Org. Özel, 2013 ve 2014 yıllarında kurulan iki Hudut Özel Harekât Komando Taburu'na bu yıl bir taburun daha ekleneceğini söyledi. Özel'in verdiği bilgilere göre, sınır birlikleri güçlendirilecek ve yasal yetkileri yeniden düzenlenecek. Orta vadede sınır sorumluluğu muharip tugaylardan devralınacak ve 317 sınır karakolu tek bir komutanlık altında birleştirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...