Sivillere ödül teşviki...

Sivillere ödül teşviki...

GÜNDEM Haberleri

Hükümet, uyuşturucuya karşı savaş açtı. Bundan böyle, hem bu illetten kurtulan hem de mücadeleye katkı sağlayan ödüllendirilecek.

Gökhan Kaya Ankara
Türkiye'de uyuşturucu kullanımının can damarını kesecek olan "Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planını" hazırladı. Plana göre; uyuşturucu bırakan kişilerin sosyal uyumu için işe yerleştirmeleri sağlanacak. Uyuşturucuyla mücadeleye katkı sunan sivillere yönelik de ödül mekanizması kurulacak. Okulların güvenlik kameraları, bahçe duvarları ve güvenlik görevlileri ihtiyacı giderilecek. Tüm öğrenci velileri okullara davet edilerek eğitimden geçirilecek. Okullarda Yeşilay ve sağlık kulüpleri tekrar canlandırılacak. Sokakta çalıştırılan veya dilendirilen çocuklara mesleki eğitim verilecek. Askerlik muayenesinde uyuşturucu kullandığı tespit edilenler, askerlikte özel takip edilecek. Telefon hattı veya internet üzerinden görüntülü veya görüntüsüz görüşme, canlı mesajlaşma yolu ile bağımlı ve yakınlarına hizmet verilecek. Bağımlılık tedavisi yapan kliniklerde görev yapmayı teşvik etmek için düzenleme yapılacak. Tedavi merkezlerinin çevresine kolluk kuvvetleri yerleştirilecek. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...