Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tüberküloz tedavisinde yeni molekül bulundu

Tüberküloz tedavisinde yeni molekül bulundu

SAĞLIK Haberleri

Tüberkülozun tedavisinde çoklu ilaca direnç gösteren hastalarda başarıyı artıran ve hastalığa bağlı yan etkileri azaltan yeni bir molekül geliştirildi.

Belçikalı ve Fransız bilim insanları, tüberkülozun tedavisinde çoklu ilaca direnç gösteren hastalarda başarıyı artıran ve hastalığa bağlı yan etkileri azaltan yeni bir molekül geliştirdi. On yılı aşkın süreyi kapsayan klinik araştırmalar sonucunda, "Bedakilin" isimli yeni bir molekül elde edildi. Bilim insanları, molekülün tüberküloz tedavisinde ciddi bir sorun olan çoklu-ilaca dirençli kişilerde etkili olduğunu belirterek, bunun son 40 yılda geliştirilen ilk molekül olduğunu ifade etti. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nce (FDA), söz konusu molekül için iki yıldan kısa bir sürede onay verildi. Bedakilin molekülü ile veremde tedavi başarısının artırılması ve hastalığa bağlı ortaya çıkan istenmeyen sonuçların azaltılması hedefleniyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...