Japon mühendisin intiharının ardından şok eden detay!

Japon mühendisin intiharının ardından şok eden detay!

GÜNDEM Haberleri

Körfez Geçiş Köprüsü'nün halatındaki kopmadan kendini sorumlu tutan başmühendis Kishi Ryoichi hakkında şok detay!

Mühendisin kopmadan bir gün önce çatlağı gördüğü ve fırtınayı gerekçe göstererek halatın üzerinde çalışan 50 personeline izin verdiği ortaya çıktı. İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde geçen cumartesi günü halat kopmasından kendisini sorumlu tutan Japon Başmühendis Kishi Ryoichi'nin intiharından şok detaylar ortaya çıktı. Kishi Ryoichi'nin, 'catwalk- kediyolu' montajı yapıldığı için ağırlığı daha da artan doğu yönündeki hattın bağlı bulunduğu Hersek Burnu'ndaki bağlantı yerindeki çatlağı birkaç gün önceden gördüğü ileri sürüldü.

FOTOĞRAFI BİLE ÇEKİLMİŞ

Fotoğrafı çekilen bu çatlağı Kishi Ryoichi'nin ilgili birimlere bildirip bildirmediği henüz öğrenilemedi. Mühendis Ryoichi'nin, çatlağı gördükten sonra, 50 personelin hayatını riske atmamak için, meteorolojinin fırtına uyarısı yaptığını söyleyerek çalışanlara izin verdiği ortaya çıktı.

Faciadan dönüldü

Geçen cumartesi günü köprüde iki yakayı birleştiren, mühendis ve işçilerin geçici yol montajının yapıldığı doğu taraftaki her biri 8'er ton ağırlığında 14 kablodan oluşan 'catwalk- kediyolu', Yalova Hersek Burnu tarafındaki ayağı, üst bağlantı yerinden koptu. Personel meteorolojiden fırtına uyarısı yapıldığı gerekçesiyle o gün çalışma yapmadığı ve olay sırasında gemi geçişi olmadığı için faciadan dönüldü. Kazanın ardından projenin bu aşamasının sorumlusu Ryoichi'nin geçtiğimiz pazartesi günü Altınova İlçesi mezarlık girişinde cesedi bulundu.

Gecikme olmayacak

Otoyol A.Ş Ceo'su Yavuz Batum, köprünün açılışında bir gecikme olmayacağını açıkladı. Batum ""Kediyolunu kuleye bağlayan bağlantı elemanları koptuğu için kediyolu serbest kalmış ve denize düşmüştür. Köprünün iskelesidir kediyolu. Köprüyü taşıyan ana sistemde, en küçük bir hasar söz konusu değildir. Yeniden kediyolu inşa edeceğiz. Malzemeler uçakla geliyor "dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...