Kılıçdaroğlu, 'Devlet eşit mesafede yaklaşmalı'

/ Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu, 'Devlet eşit mesafede yaklaşmalı'

Politika Haberleri  / AA

Kılıçdaroğlu, "Kamuya eleman alınırken siyasal görüş, köken ve inanç ayrımı kesinlikle yapılmamalıdır. " dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Geleceği birlikte kuruyoruz" buluşmaları kapsamında, ODTÜ Vişnelik Tesisleri'nde işsiz olduğu belirtilen gençlerle bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, sendikalı olmak istedikleri için işten çıkarılanlara Hükümetin ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

Gençlerin en çok "torpil" konusundan şikayetçi olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Kamuya eleman alınırken siyasal görüş, köken ve inanç ayrımı kesinlikle yapılmamalıdır. Devlet herkese eşit mesafede yaklaşmalıdır. Bilgisiyle, birikimiyle kendisini kanıtlayan kişi devlette memur olmalıdır" dedi.

"Bunu hangi vicdan kaldırır?"

Bir gazetecinin, "KPSS'siz devlet memurluğuna atanma" iddialarına ilişkin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, gençlerin toplantı sırasında, KPSS'deki haksızlıkları anlatmak için çok somut örnekler verdiğini aktardı. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"İsim bazında, babasının yaptığı görevi de verdiler. Ama onu burada tartışma konusu yapmadık. Neden yapmadık onu da söyleyeyim; Torpil dünyanın en rezil işidir. Bir kişinin elindeki hakkı çalmak demektir. Bir kişinin bilgisini, birikimini çalmak demektir. Düşünün birisi üniversiteyi bitiriyor, yetmiyor kursa gidiyor, ayrı bir kurs görüyor KPSS'de başarılı olmak için sonra sınava giriyor atama bekliyor ama yanındaki komşusunun kızı, oğlu hiçbir sınava girmeden doğrudan doğruya atanmış oluyor. Nereye? Devlette bir göreve. Bunu hangi vicdan kaldırır? Hangi ahlak ölçüsü kaldırır. Şimdi, 'KPSS'yi kaldıracağız.' Zaten yandaşlarınız için büyük ölçüde kaldırmışsınız. Ama yandaş olmayan, torpili olmayan, hak arayan, bilgisine, birikimine güvenen insanların önüne neden engel koyuyorsunuz. Belli alanlar istismar ediliyor. O istismardan yararlanarak yandaşlara belli imkanlar sağlanıyor. Buna istisnai memuriyet deniyor."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...