Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yolcu otobüsü mayına çarptı: 4 ölü, 19 yaralı

/ Kaynak: İHA
Yolcu otobüsü mayına çarptı: 4 ölü, 19 yaralı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Ukrayna'da bir yolcu otobüsünün toprak yolda ilerlediği sırada mayınları ezmesi sonucu meydana gelen patlamada en az 4 kişi hayatını kaybetti.

Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde hükümetin kontrolündeki Artemivsk kenti yakınlarında bulunan bir kontrol noktasından geçmek istemeyen yolcu otobüsü toprak yola saptı. Rus yanlılarının kontrolü altındaki Horlivka kentine gitmekte olan otobüsün toprak yolda bulunan mayınların üzerinden geçmesi sonucu meydana gelen patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı.
Ukrayna hükümeti ve ayrılıkçılar arasında bölgede yaşanan ve 6 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olan çatışmalar sırasında mayınların bölgeye gelişigüzel bir şekilde yerleştirilmiş olduğu öğrenildi. Taraflar arasında Şubat ayında ateşkes imzalanmasına rağmen çatışmalar devam etmiş ve taraflar birbirlerini top ateşine tutmakla suçlamıştı.
Ukrayna Hükümeti, Batı liderleri ve NATO, ülkenin güneydoğusunda bulunan Donetsk'te yaşanan çatışmalarda, Rusya'nın ayrılıkçılara asker ve ağır silahlar yardımında bulunduğunu bildirmiş ancak Rusya bu durumu inkar ederek ayrılıkçıların gönüllü olduklarını savunmuştu.


DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...