İngiltere'den 'eğit-donat' programına destek

/ Kaynak: AA
İngiltere'den 'eğit-donat' programına destek

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere, program çerçevesinde 75 askeri eğitmen ve personel göndereceğini açıkladı.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, ülkesinin, Suriye'deki muhalif güçlere ABD öncülüğündeki "eğit-donat" programı çerçevesinde askeri eğitim vereceğini açıkladı.
Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ortadoğu'daki aşırıcılık tehdidine karşı verilen uluslararası mücadele kapsamında İngiltere'nin hafif silahların kullanımı, piyadeler için taktiksel eğitim ve tıbbi becerilerin geliştirilmesi gibi alanlarda eğitim vermek üzere yaklaşık 75 askeri eğitmen ve personel göndereceği kaydedildi.
ABD'nin öncülüğünde yürütülecek ve gelecek haftalarda başlayacak "eğit-donat" programı çerçevesinde binlerce muhalifin eğitileceği ve böylece muhaliflerin Suriyelileri DAEŞ'e karşı savunmalarının sağlanacağı belirtildi.
"Eğit-donat" programının geliştirilmesi için personel de göndereceğini belirten İngiltere Savunma Bakanlığı, eğitimin Türkiye ve DAEŞ karşıtı koalisyonun üyesi olan bölgedeki diğer ülkelerde yapılacağını bildirdi.
Savunma Bakanı Fallon, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:
"İngiltere, Irak hükümetine DAEŞ'e karşı mücadelesinde verilen askeri destek kapsamında koalisyonda ön saflarda yer almaya devam etmektedir. Irak ile Kürt güçleriyle koordineli bir şekilde yürütülen etkin faaliyet büyük ölçüde teröristlerin önünü kesmiştir. Ancak DAEŞ hem Irak, hem de Suriye'de yenilgiye uğratılmalıdır. Suriye'de koalisyonun hava saldırıları Kobani'nin kurtuluşuna destek sağlamış, DAEŞ'in lojistik ve tedarik kanallarını bozmuştur. Ancak DAEŞ'i mağlup etmek yerel güçlere bağlıdır ve Suriye'de etkin kara kuvvetlerinin oluşturulması için yardımcı olacağız. Bunu Irak'ta da yapacağız. Böylece DAEŞ'e karşı mücadele edilebilecek."
İngiltere Savunma Bakanı, ayrıca DAEŞ ile mücadele çerçevesinde ülkesinin keşif uçuşları için Irak'a iki uçak göndereceğini duyurdu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...