Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

''Faiz artışı yıl ortasından sonra başlayabilir''

''Faiz artışı yıl ortasından sonra başlayabilir''

Ekonomi Haberleri

ABD Merkez Bankası (Fed) Atlanta Şubesi Başkanı Dennis Lockhart faiz artışına yıl ortasından sonra başlanabileceğini söyledi.

Lockhart, Detroit şehrinde yaptığı konuşmada, ilk çeyrekteki ekonomik büyümenin olumsuz hava şartları, güçlenen dolar ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmadan ötürü zayıf kalacağını belirtti.Büyümedeki zayıflığın geçici bir eğilim olduğunu düşünen Lockhart, buna karşın "karışık ekonomik sinyallerin faiz artışını, haziran sonrasına erteleyebileceği" öngörüsünde bulundu.Lockart, ayrıca piyasalardaki dalgalanmanın yatırımcıların faiz artışına yönelik beklentilerinin yansıması olduğunu dile getirirken, "Piyasalardaki insanlar, olası faiz artışının zamanını kestirmeye ve kendilerini buna göre konumlandırmaya çalışıyor. Piyasalar, bu nedenle, biraz kırılgan" ifadelerini kullandı.Atlanta Fed Başkanı Lockhart'ın FOMC'de oy hakkı bulunuyor. Komitenin bir sonraki toplantısı 28-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek, ancak bu toplantıda faiz artışına yönelik bir karar alınması beklenmiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...