Barcelona-Münih uçağı acil iniş yaptı

/ Kaynak: AA
Barcelona-Münih uçağı acil iniş yaptı

DÜNYA Haberleri  / AA

International Airlines Group uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra, yolcular başka bir uçakla Münih'e giderken, 8 yolcu uçmaktan vazgeçti

İngiliz havayolu şirketi British Airways ile İspanyol Iberia havayolları ortaklığında kurulan International Airlines Group'un Barcelona-Münih seferini yapan uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra Barcelona El Prat Havaalanı'na acil iniş yaptı.


İspanyol basınında yer alan haberlerde, International Airlines Group'un ucuz tarifeli havayolu şirketi Vueling'in bu sabahki Barcelona-Münih seferini yapan uçağının kalkıştan çok kısa bir süre sonra kabindeki "yanık kokusu" nedeniyle Barcelona El Prat Havaalanı'na acil iniş yaptığı bildirildi.


Haberlerde, TSİ 08.00'de kalkan uçağın yolcularının kalkıştan hemen sonra "garip sesler duyduklarını ve yanık kokusu aldıklarını" ifade ettikleri belirtildi. Şirket, yanık kokusu iddiasını doğrularken, acil inişten sonra yolculara gönderilen cep telefonu mesajında "güvenlik nedeniyle" geri dönüldüğü kaydedildi.


Acil iniş yapan uçağın, sorunun kaynağının belirlenmesi amacıyla hangara alındığı duyuruldu.
Uçaktaki 137 yolcunun yaklaşık 2,5 saat sonra başka bir uçakla Münih'e hareket ettiği, 8 yolcunun uçmaktan vazgeçtiği ifade edildi.
Vueling yetkilileri, böyle durumlarda bazı yolcuların yerde kalmak istemesinin çok normal olduğunu, bu yolculara bilet ücretlerinin geri ödendiğini açıkladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...