İkinci pilot Alpler'e intihar dalışı yaptı

İkinci  pilot Alpler'e intihar dalışı yaptı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Fransa'da Alpler'e çarparak 150 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan uçak kazasıyla ilgili Marsilya Başsavcısı Brice Robin'den açıklama geldi.

Başsavcı, Alman uyruklu Andreas Lubitz (28) adlı yardımcı pilotun uçağı özellikle düşürdüğünü açıkladı. Karakutudaki ses kayıtlarını dinlediklerini belirten Robin, "Olaydan önceki son 30 dakikaya ait kokpit kayıtlarına ulaştık. Kayıtların ilk 20 dakikasındaki konuşmalarda bir anormallik yok. Birinci pilot uçağı otomatik pilota bağladıktan sonra kokpitten çıkıyor. Ardından kapının kilitlenme sesi geliyor. Bir süre sonra pilot geri dönüyor ancak kapı açılmıyor. Kokpit kapısını kırma çalışmaları da sonuçsuz kalıyor. Uçak düşerken yolcuların çığlıkları duyuluyor. İkinci pilotun son ana kadar nefes aldığı anlaşılıyor. Pilotun uçağı bilinçli olarak parçalamak istediğini tahmin ediyoruz" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...