Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'dan üç ülkeye resmi ziyaret

/ Kaynak: İHA
Erdoğan'dan  üç ülkeye resmi ziyaret

Politika Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya, Slovakya ve Romanya'ya resmi ziyaretlerde bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 30 Mart-1 Nisan 2015 tarihleri arasında bazı bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar ve işadamları ile birlikte Slovenya, Slovakya ve Romanya'ya resmi ziyaretlerde bulunacağı belirtilerek, "Orta Avrupa ve Balkanlar'da ülkemizin stratejik ortağı olan Romanya ile Slovenya'nın yanı sıra, iyi ilişkilere sahip olduğumuz Slovakya'ya gerçekleştirilecek olan bu ziyaretler, bölge ülkeleri ile halihazırdaki işbirliğimizin en üst seviyede sürdürülmesine yönelik ortak iradenin bir nişanesi durumundadır" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret kapsamında Pazartesi günü Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Salı günü Slovakya Cumhurbaşkanı Andrej Kiska, Çarşamba günü Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile görüşeceği belirtilen açıklamada, mezkur ülkelerin başbakan ve meclis başkanlarını da kabul edeceği bildirildi. Görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere ikili ilişkilerin tüm yönleriyle ele alınacağı, ilave işbirliği imkanlarının değerlendirileceği, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacağı vurgulanarak, bu ülkelerle mevcut işbirliklerini güçlendirecek anlaşmaların da imzalanacağı ifade edildi. Açıklama şöyle devam etti:

"Avrupa Birliği üyesi olan ve Türkiye'nin AB üyeliğine destek veren bu ülkelerin liderleri ile yapılacak görüşmelerde ülkemizin AB'ye üyelik süreci ve katılım müzakereleri de ele alınacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, ziyaret edilen ülkelerle ekonomik ve ticari ilişkilerimizi geliştirme kararlılığımızın göstergesi olarak her üç ülkede düzenlenecek iş forumlarına ev sahibi ülke cumhurbaşkanları ile birlikte katılacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanımıza refakat eden işadamlarımız da bu iş forumlarında yerel muhatapları ile bir araya gelerek karşılıklı yatırım ve ticaret projelerini değerlendirme, mevcut projeleri geliştirip karşılıklı ticari hacmi daha üst seviyelere taşıma imkânı bulacaktır."

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...