Usta sanatçı Halit Akçatepe'den çok üzücü haber! İşte detaylar

Usta sanatçı Halit Akçatepe'den çok üzücü haber! İşte detaylar

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

77 yaşındaki usta oyuncu Halit Akçatepe'nin son sağlık durumu ne? Halit Akçatepe felç mi kaldı. İşte usta sanatçı hakkında detaylı bilgiler...

77 yaşındaki usta oyuncu Halit Akçatepe'nin son sağlık durumu ne? Halit Akçatepe felç mi kaldı. İşte usta sanatçı hakkında detaylı bilgiler...Geçtiğimiz yılın Aralık ayında felç geçiren ve hastaneye kaldırılan 77 yaşındaki usta oyuncu Halit Akçatepe'nin sağlık durumuyla ilgili yeni bilgilere ulaşıldı.Bu Sabah Söylemezsem Olmaz programında halit akçatepe'nin Hastaneye kaldırılması konuşuldu. Oya Aydoğan'ın verdiği bilgiye göre; Halit Akçatepe'nin vücudunun bir kısmı felçli kaldı. Aydoğan, "Kızı yurtdışından gelmiş, her şeyiyle ilgileniyormuş ancak yurtdışında yaşadığı için sanatçının bakımevine yerleşmesi düşünülüyormuş, genç bir eşi vardı onlar ayrıldı galiba" dedi. Ayrıca usta oyuncunun refakatçileri, hastane odasından bir fotoğrafı da paylaştı. Müjdat Gezen'in de Halit Akçatepe'nin yanından bir an olsun ayrılmadığı öğrenildi.


Uzun süredir fizik tedavisi gören Halit Akçatepe'nin hastane odasında kahve içerken verdiği poz 'Söylemezsem Olmaz' programında yayınlandı. Tedavisi devam eden usta oyuncunun morainin yüksek olduğu ve yakın arkadaşı Müjdat Gezen'in Akçatepe'yi bir an olsun yalnız bırakmadığı öğrenildi.


Geçtiğimiz Aralık ayında hastaneye kaldırılan 76 yaşındaki oyuncu beyin damarlarının tıkanması nedeniyle vücudunun sağ tarafını kullanamıyordu. Akçatepe'nin konuşmakta ve yürümekte güçlük çektiğini söyleyen Prof. Dr. Serdar Kahraman, sanatçının gözetim altında tutulacağını belirtmişti. Karaman, Akçatepe'nin fizyoterapi ve rehabilitasyon tedavisi göreceğini de ifade etmişti.


HALİT AKCATEPE KİMDİR?


1 Ocak 1938'de Ünye'de doğan Akçatepe, ilkokulu Refik Halit Karay Mektebi'nde okur. Babası Sıtkı Bey'dir. Konservatuvar eğitimi hiç almamıştır (kendisi konservatuvar eğitimiyle uzaktan yakından bir alakası olmadığını belirtmiştir). Zamanın film yönetmenlerinden birinin, babasına "bize bir çocuk oyuncu lazım" dediği zaman, babası tülüatçı Sıtkı Bey oğlu Halit'i oynatmıştır. İlk filmini 1943'te 5 yaşındayken çekti. Daha sonra ilkokul sıralarında ders görmeye başladı. Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1959'da Rasattepe'de 1,5 yıl askerlik görevini yaptı. 1972'te Tatlı Dillim filmiyle şöhreti yakaladı. 1963'te Yasak, Gündoğarken, Semaya baktım Seni Gördüm filmlerini çekti. 1975'te Hababam Sınıfı adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle Türk sinemasına adını yazdırmıştır.


Usta oyuncunun babası Sıtkı Akçatepe ve annesi Leman Akçatepe de Türk Sineması'nda birçok yapımda rol almış oyunculardır. Özellikle babası Sıtkı Akçatepe, Hababam Sınıfı film serisinde oynadığı Paşa Nuri tiplemesiyle tanınmaktadır. Babası Sıtkı Akçatepe annesi tarafından Osmanlı İmparatorluğu'nun Lale Devri Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın torunudur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...