İkinci altın Berkay'dan!

İkinci altın Berkay'dan!

SPOR Haberleri

Milli taekwondocu Berkay Akyol, 1. Olimpik Kategori Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nın ikinci gününde altın madalya kazandı.

Milli taekwondocu Berkay Akyol, 1. Olimpik Kategori Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nın ikinci gününde altın madalya kazandı. Türkiye, şampiyonada ilk iki günü 2 altın madalya ile tamamlamış oldu.


Rusya'nın Nalchik şehrinde Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından bu yıl ilk kez organize edilen ve yaklaşık 30 ülkeden 160 civarında sporcunun mücadele ettiği 1. Olimpik Kategori Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nın ikinci gününde erkekler 68 kilo ve bayanlar 57 kilo müsabakaları yapıldı. İlk gün Rukiye Yıldırım ile ilk altın madalyasını kazanan Türkiye, ikinci altın madalyasını Berkay Akyol ile elde etti.


Erkekler 68 kiloda tatamiye çıkan Berkay Akyol, ilk turda Belarus'tan Uladzislau Halizin'i 19-7, ikinci turda Kıbrıs Rum Kesimi'nden Ionnakis Plavakis'i 15-5 mağlup etti. Çeyrek finalde Moldova'dan Vladislav Arventii'yi 9-5 ile geçen Berkay Akyol, yarı finalde Polonyalı Karol Robak'ı normal süresi 12-12 biten müsabakada altın vuruşla yenerek finale yükseldi. Finalde Hırvatistan'dan Dünya Şampiyonu Filip Grgic ile karşılaşan genç sporcu rakibini 9-7 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.


Bayanlar 57 kiloda mücadele eden Dürdane Altunel ise, ilk maçında Çek Cumhuriyeti'nden Adriana Simankova'yı altın vuruş ile yendikten sonra çeyrek finalde ev sahibi Rusya'dan Julia Volkova'ya yenilerek şampiyonaya veda etti.


BAŞKAN ŞAHİN: "GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ"


Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Olimpik Kategori Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda 2 günde 2 altın madalya kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Şahin, "Şampiyonaya Avrupa'nın önemli ülkeleri katılıyor. Burada elde edeceğimiz başarılar büyük önem taşıyor. Berkay Akyol, genç bir sporcumuz. Son dönemdeki istikrarlı çalışmasının ödülünü burada altın madalya kazanarak aldı. 19 yaşında ve önü çok açık. Berkay gibi yetenekli gençlerimiz geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Sporcularımız, 2016 olimpiyat oyunları yolunda sıkı bir şekilde çalışıyor. Teknik yönetim ve sporcularımıza güveniyor başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.


Şampiyonanın üçüncü gününde erkekler 80 kiloda Yunus Sarı nbsp;ile bayanlar 67 kiloda Nur Tatar, madalya mücadelesi yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...