Hollanda 1-1 Türkiye Maçı Özet ve Golleri (TÜRKİYE, HOLANDA ÖZET)

Hollanda 1-1 Türkiye Maçı Özet ve Golleri (TÜRKİYE, HOLANDA ÖZET)

SPOR Haberleri

Hollanda Türkiye maçı sona erdi. Türkiye Hollanda maçı özet ve golleri sitemizde. Türkiye Hollanda maçı kaç kaç bitti işte maç detayları

Hollanda Türkiye maçı sona erdi. Türkiye Hollanda maçı özet ve golleri sitemizde. Türkiye Hollanda maçı kaç kaç bitti işte maç detayları... nbsp;Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2016 Grup Eleme maçında deplasmanda Hollanda ile 1-1 berabere kaldı. Hakemler: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp, Mike Pickel, Bastian Dankert, Marco Fritz (Almanya).

İŞTE BURAK'IN GOLÜ İZLE nbsp;

Hollanda: 1- Jasper Cillessen, 2- Gregory van der Wiel, 3- Stefan de Vrij, 4- Bruno Martins Indi (Dk. 77, 15- Jetro Willems), 5- Daley Blind, 6- Nigel de Jong (Dk. 63 19- Bas Dost), 7- Ibrahim Afellay, 8- Georginio Wijnaldum (Dk. 46, 17- Luciano Narsingh), 9- Klaas-Jan Huntelaar,10- Wesley Sneijder (K), 11- Memphis Depay.

Türkiye: 23- Volkan Babacan, 3- Hakan Balta, 4- Serdar Aziz (Dk. 69, 22- Ersan Gülüm), 7- Gökhan Gönül (K), 8- Selçuk İnan, 11- Gökhan Töre, 13- Volkan Şen (Dk. 61, 10- Hakan Çalhanoğlu), 15- Mehmet Topal, 16- Ozan Tufan, 17- Burak Yılmaz (Dk. 79, 20- Kazım Kazım), 18- Caner Erkin.

Gol: Dk. 37 Burak Yılmaz (Türkiye), 90+2 Wesley Sneijder (Hollanda)

Sarı Kart: Dk. 42 Gökhan Töre (Türkiye), Dk. 68 Gregory van der Wiel (Hollanda)

EURO 2016 Elemelerinde A Grubu'nda Türkiye deplasmanda Hollanda ile 1-1 berabere kaldı .

Amsterdam Arena'da oynanan karşılaşmada A Milli Takımın golünü 37.dakikada Burak Yılmaz'dan gelirken ev sahibi Hollanda'nın golünü ise 90+2. dakikada Wesley Sneijder attı. Türkiye bu beraberlik ile A Grubu'nda puanını 5'e çıkarttı ve dördüncü sırada kalırken, Hollanda ise 5'inci maçlar sonunda 7 puan ile üçüncü sırada ki yerini korudu.

(TÜRKİYE 1-1 HOLLANDA)

MAÇTAN DAKİKALAR

M.S.Bu maçın canlı anlatımında sizlerle birlikte olduk. Bir sonraki maçın canlı anlatımında yeniden birlikte olmak dileğiyle...

nbsp;M.S.5. maçlar sonunda Çek Cumhuriyeti 13, İzlanda 12 puanla ilk 2 sırada yer alırken Hollanda 7 puanla 3. ve Milli Takımımız 5 puanla 4. sırada yer aldı. Letonya'nın 3 ve Kazakistan'ın ise 1 puanı bulunuyor.

nbsp;M.S.Hollanda'dan 1 puanla ayrılıyoruz.

nbsp;M.S.Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.

90'Gerçekten çok yazık oldu. Büyük bir bölümünü önde götürdüğümüz maçta maalesef golü kalemizde gördük.

90'Maalesef top ağlarımızda. Hollanda atağında ceza alanına yapılan ortada seken topu ceza alanı dışında alan Sneijder'in kaleye sert şutunda Huntelaar'a çarpan top Volkan'ı yanılttı ve top ağlara gitti.

90' Sneijder nbsp;Hollanda

90'Son 2 dakika ceza alanımızın içinde oynandı. Hollanda artık beraberlik için baskısını iyice arttırmış durumda.

90'Mücadelenin sonuna 6 dakika ilave edildi. Zaman geçmiyor...

90'Yüreklerimiz ağızlarımıza geldi... Kazım'ın geri pasında top kısa düşünce Hollandalı oyuncudan önce son anda Volkan topu uzaklaştırdı. Volkan Babacan maça çok konsantre...


89'Hollandalı taraftarlar yavaş yavaş stadı boşaltmaya başladı... Saniyeler artık geçmiyor...

88'Hollanda yine sağ kanattan geldi. Narsingh'in ceza alanına ortasında Hakan ve Dost topa birlikte yükseldi. Dost'un kafasından seken top oyun alanını terk etti. Hakan bir sakatlık geçirdi ve tedavisi yapılıyor.

87'Bir başka Hollanda atağında Sneijder'in uzak mesafeden etkili şutunda kalecimiz Volkan topu çıkarmayı başardı. Atağın devamında sağ kanattan yapılan ortada top yine Volkan'da kaldı.

86'Gelişen Hollanda atağında Narsingh'in orta alan yakınlarından ceza alanımızın ön bölümüne yükselttiği top Sneijder'den sekti ve savunmamız topu uzaklaştırdı.

84'Gelişen atağımızda Hakan'ın pasında rakip yarı alanda sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

83'Şu anda rakip yarı alanda pas yapıyoruz. Bravo çocuklar... Geçen her saniye bizim lehimize...

82'Haydi çocuklar... Buraya kadar getirdik, artık alalım 3 puanı... Haydi çocuklar...

81'Hollanda sağ kanattan çok hızlı atağa çıktı. Afellay'ın ceza alanına ortasında top Hakan'ın kontrolünde dışarıya çıktı.

80'Sağ kanattan gelişen atağımızda Kazım'ın ceza alanına ortasında Selçuk'un içeriye çevirdiği topu savunma karşıladı.

79'Yüreklerimizin ağızlarımıza geldiği an. Sağ kanattan gelişen Hollanda atağında Narsingh'in yerden pasında Willems, müsait durumda kaleye vuruşunu yaptı ve top üstten direği sıyırıp üstten dışarıya gitti.

79'Ay Yıldızlı Milli Takımızda Burak Yılmaz'ın yerine Colin Kazım oyunda.

78'Gökhan Töre'nin pasında topla buluşan Hakan Çalhanoğlu'nun uzaktan etkili ve sert şutunda top üstten dışarıya gitti.

77'Hollanda Milli Takımı'nda Bruno Martins Indi'nin yerine Jetro Willems oyunda.

76'Milli Takımımızda Burak Yılmaz bir sakatlık geçirdi ve saha içinde tedavisi yapılıyor.

74'Rakip yarı alan kaptığımız topla bir anda atağa çıktı. Gökhan Töre, o bildiğimiz hareketleriyle ceza alanına kadar gidip sol ayağıyla şutunu çekti ama savunmaya çarpan top kaleci Cillessen'de kaldı.

73'Sağ kanattan gelişen Hollanda atağında Narsingh'in ceza alanımıza ortasında kafalardan seken top kalecimiz Volkan'da kaldı.


72'Bu bölümde kapanmış durumdayız. Hollanda Milli Takımı yarı alanımıza yerleşmiş durumda..

71'Kullanılan serbest vuruşta Sneijder'in doğrudan kaleye gönderdiği top sol direğin hemen yanından dışarıya gitti. Nefeslerimizi tuttuğumuz bir andı...

70'Gelişen Hollanda atağında Afellay, ceza alanı dışı sol çaprazında Mehmet Topal'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Tehlikeli bir yer...

69'Milli Takımımızda sakatlık geçiren Serdar Aziz'in yerine Ersan Gülüm oyunda.

68'Afellay'ın Sneijder'e pasında araya giren Ozan topu hemen Hakan Çalhanoğlu'na gönderdi ve Hakan Van der Wiel'in sert darbesiyle yerde kaldı ve Hollandalı oyuncu sarı kart gördü.

67'Bu arada Milli Takımımızda Serdar Aziz bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor. Ersan Gülüm her ihtimale hazırlanmaya başladı.

66'Yarı alanımızda gerçekleşen top kapma mücadelesinde Ozan Tufan, rakibinin darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

65'Bir başka Hollanda atağında Narsingh'in ceza alanına ortasında savunmamız topu karşıladı.

64'Rakip takım artık bütün kozlarını oynamaya başladı... Özellikle bu bölümde Hollanda ataklarına karşılık vermemiz gerekiyor. Artık son 25 dakika...

63'Hollanda'nın baskılı olduğu bölümler... Sol kanattan ceza alanına etkili ortasında savunmamız topu yine uzaklaştırdı.

61'Hollanda Milli Takımı sağ kanattan üst üste 3 köşe vuruşu kullandı ama bütün topları savunmamız karşıladı. Bravo çocuklar...

60'Milli Takımımızda Volkan Şen'in yerine Hakan Çalhanoğlu oyuna girdi.

59'Hollanda gole çok yaklaştı. Afellay'ın uzak mesafeden sert ve etkili şutunda Volkan Babacan topu son anda tek eliyle kornere gönderdi. Bravo Volkan...

58'Hollanda Milli Takımı ilk yarıda olduğu gibi yine sol kanadı daha etkin kullanıyor. De Jong'un ceza alanına ortasında top kalecimiz Volkan da kaldı.

57'Volkan Babacan, bugün kalesinde çok fazla gücen veriyor. Bravo Volkan, nazar değmesin...

56'Sol kanattan gelişen Hollanda atağında Blind'in ceza alanımıza ortasında savunmamız topu karşıladı. Ardından Depay'ın sol çaprazdan sağ köşeye plase vuruşunda top Volkan'da kaldı.

55'Yarı alanımızın son metrelerinde Burak, hızla rakip yarı alanına girmek isterken De Vrij'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

52'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza alanına ortasında savunmaya yardıma gelen Burak topu uzaklaştırdı.

51'Rakip yarı alanda kaptırdığımız top sonrasında Hollanda bir anda atağa kalktı ve savunmamız yüksek gönderilen topu kornere gönderdi.

50'Gelişen atağımızda rakip yarı alanın ortalarında Volkan'ın pasında Gökhan topla buluşmak isterken Blind'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

49'Kullanılan serbest vuruşta Gökhan Töre'nin uzak direk yakınlarına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında Volkan Şen'in ceza alanı dışından şutunda top üstten az farkla dışarıya gitti.

48'Sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

47'Gelişen Hollanda atağında De Jong'un ceza alanımızın ön bölümüne attığı pasta Huntelaar'dan önce savunmamız topu karşıladı.


46'Hollanda Milli Takımı ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Georginio Wijnaldum'un yerine Luciano Narsingh oyunda.

45'İlk yarının duraklama bölümlerinde oyun faullerden dolayı çok fazla durdu. Artık son anlar...

45'Maçın Alman hakemi ilk yarının sonuna 2 dakika ilave etti.

44'İlk yarının sonlarında Hollanda Milli Takımı biraz daha baskısını arttırmış durumda. Haydi çocuklar, soyunma odasına bu şekilde girelim.

43'Kullanılan serbest vuruşta Sneijder'in ceza alanına etkili ortasında barajdan seken top boşta kaldı ve ardından De Vrij yakın mesafeden kaleye vuruşunu yaptı ama Volkan harika bir top çıkardı. Ardından topa hareketlenen Huntelaar için ofsayt bayrağı kalktı.

42'Maçın ilk sarı kartı Gökhan Töre'ye çıktı. Blind, sol kanattan ceza alanına girmek üzereyken Gökhan ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı ve karar serbest vuruş ve sarı kart. Fakat pozisyonun faul olduğu bile tartışılır.

41'Huntelaar sahada nereye gitse Serdar Aziz de onunla birlikte gidiyor. Rakip yarı alanın ortalarında Serdar, kafa topu mücadelesinde Huntelaar'a faul yaptı.

39'Bravo çocuklar... Bu maçtan alınacak 3 puan o kadar önemli ki... Hollanda Milli takımı golümüzün ardından şaşırmış durumda. Güvenimiz daha da arttı...

38'Sonunda golü bulduk... 2 net pozisyondan yararlanamadık ama sonunda Burak Yılmaz ile golü bulduk.37'Sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan Töre, son çizgi yakınlarına kadar gidip ceza alanına ortasını yaptı. Savunmayı aşan topu kontrol eden Volkan, pasını hemen Burak'a verdi. Burak topu sağına çekip ceza alanı ilk metrelerinden kaleye harika bir şut çekti ve savunmaya da çarpan top ağlara gitti.

37'GOL! GOL! GOL! Burak Yılmaz

37'GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!

35'Yarı alanımızda topu alan Burak, hızla rakip yarı alana geçti ve ardından Wijnaldum, Burak'a faul yaptı.


34'Hollanda Milli Takımı, topla daha fazla oynayan, daha fazla isabetli pas yapan taraf olmasına rağmen 2 net pozisyona giren biz olduk.

31'Son bölümde Hollanda yine topla daha fazla oynamaya başladı. Orta alan yakınlarında topla buluşan Indi'nin ceza alanımıza uzun gönderdiği topu savunmamızda Hakan karşıladı.

30'Hollanda Milli Takımı yine çok hızlı geldi. Sol kanattan gelişen atakta Blind, ceza alanına hareketlendi ama son anda Mehmet Topal araya girmeyi başardı.

29'Kullanılan serbest vuruşta Sneijder'in ceza alanına ortasında kafa topu mücadelesinde Huntelaar, Serdar Aziz'e faul yaptı.

28'Bir başka Hollanda atağında yarı alanımızın ortalarında Sneijder'in Huntelaar'a pasında Serdar Aziz rakibine faul yaptı.

27'Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından sağ kanatta topla buluşan Afellay'ın ceza alanımıza etkili ortasında savunmamızda Gökhan Gönül topu uzaklaştıran isim oldu.

26'Hızlı gelişen Hollanda atağında orta alanda topla buluşan Sneijder, topla birlikte sol çapraza doğru hareketlenmek istedi Ozan'ın sert müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.


24'Hollanda karşı atağında Snejder'in pasında ceza yayında topla buluşan Depay'ın kaleye sert şutunda Volkan Babacan topu sektirmedi.

23'Kullandığımız serbest vuruşta Selçuk'un ceza alanına ortasında yerden seken topu Hollanda savunması uzaklaştırmayı başardı.

22'Sol kanattan gelişen atağımızda Burak, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

21'Volkan Şen'in tedavisi önce oyun alanı içinde yapıldı ama Volkan daha sonra oyun alanı kenarına gitti. Tedavisi devam ediyor.

20'Gelişen Hollanda atağında Afellay, ceza alanımıza yakın bir notada topu ayağından açınca araya Volkan Şen girmek istedi ama Afellay topu kaptırmamak isterken çok sert bir faul yaptı.

19'Millilerimiz oyunda dengeyi kurmuş durumda...

18'Etkili geldik. Burak, rakip yarı alanda rakibinden sıyrılıp pasını Ozan'a verdi. Ozan'ın uzak mesafeden kaleye sert ve etkili vuruşunda top yandan az farkla dışarıya gitti.

17'Gelişen Hollanda atağında ceza alanımız içinde top bekleyen Huntelaar'a sağ çaprazdan atılan topta Huntelaar, yine Serdar Aziz'e faul yaptı.

16'Ay Yıldızlı ekibimiz oyunda biraz daha etkili olmaya başladı. İlk net pozisyona biz girdik...

15'Hızlı gelişen Hollanda atağında ceza alanımızda uzun gönderilen topta Huntelaar kafa topu mücadelesinde Serdar Aziz'e faul yaptı.

14'Çok yaklaştık çok... Olmadı... Sol kanattan gelişen atağımızda Caner, rakibinden harika sıyrılıp ceza alanındaki Burak'a ortasını gönderdi. Burak topu gerisine düşmesine rağmen kontrol edip vuruşunu yaptı ama topu son anda savunmada Indi uzaklaştırdı.

13'Rakip takım yine sol kanattan etkili geldi. Sneijder'in pasında topla buluşan Blind, çalımını atıp ceza alanına yerden ortasını yaptı ama savunmamız topu sektirmeden uzaklaştırdı.


12'Hollanda'nın topa ve oyuna olan üstünlüğü devam ediyor. Bu dakikaya kadar oyunu kendi yarı alanımızda kabul ediyoruz.

10'Rakip ceza alanına yakın bir noktadan sol çaprazdan serbest vuruş kullandık. Selçuk İnan'ın ceza alanına ortasında Serdar Aziz topu indirdi ama kaleci Cillessen topun kontrolünü sağladı.

9'Sol kanattan gelişen Hollanda atağında Sneijder, Blind ile paslaşmasının ardından kaleye çok sert bir şut çekti ve top yandan az farkla dışarıya gitti.

8'Yarı alanımızda topla buluşan Gökhan Gönül, Depay'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

7'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanımıza yapılan ortada Indi'nin kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.

6'Hollanda çok etkili geldi. Sol kanattan gelişen atakta Sneijder'in pasında topla buluşan Depay, ceza alanına girip kaleye şutunu çekti ve son anda Volkan topu çelmeyi başardı ve top kornere gitti.

5'Hollanda Milli Takımı maçın başından beri topun kontrolünü elinde tutan taraf...


4'Hızlı gelişen atağımızda rakip ceza alanı yakınlarında topla buluşan Selçuk'un sol kanattan son çizgi yakınlarına kadar koşu yapan Caner'e pasında Caner topa hareketlendi ama topu baskı altında oyun alanı içinde tutamadı.

3'Bu kez sağ kanattan gelişen Hollanda atağında Afellay, köşe gönderi yakınlarına kadar gitti ama savunmamız Afellay'a gitme şansı vermedi ve top taca gitti.

2'Sol kanattan etkili gelişen Hollanda atağında Sneijder'in pasında Afellay'ın ceza alanına etkili ortasında kalecimiz Volkan yatarak topun sahibi oldu.

1'Düdük çaldı ve tarihi mücadele başladı... Haydi Milli Takım, haydi çocuklar... Başarılar...EURO 2016 Elemeleri A Grubu Hollanda - Türkiye karşılaşması öncesi her iki takımın ilk 11'ler


i ve yedek oyuncuları sahada ısınırken,sadece bir kişi yoktu. Fenerbahçe-Beşiktaş maçında Bilic ile girdiği diyalog yüzünden son zamanlarda protestoların hedefi olan, belkide moral durumu yüzünden Fatih Terim tarafından yedek bırakılan Emre Belözoğlu maç öncesi ısınma çalışmalarına çıkmadı.

ISLIK VE YUHALAMA

Öte yandan stat hoparlörlerinden takım kadroları okunmaya başlandığı sırada Türk Milli Takımı kadrosu okunurken, Emre Belözoğlu'na geldiğinde Türk taraftarlardan ıslık ve yuhalama sesleri duyuldu.


TÜRKİYE FUTBOL DİREKTÖRÜ FATİH TERİM ÇARPICI AÇIKLAMALAR YAPTI


"Kritik bir maçımız var, biz Ömer'i, Gökhan'ı, Emre'yi konuşuyoruz. Bu bizim hastalığımız. Hollanda'yı yenmek kolay değil ama iyi bir refleks gösterebiliriz"


Euro 2016 elemelerindeki Hollanda maçı öncesinde Teknik Direktör Fatih Terim bir basın toplantısı düzenledi. Terim ilk olarak kampa gelmeyen Ömer Toprak'la ilgili olarak görüşlerini açıklarken, "Böyle şeyler oluyor, olmamasını diliyoruz ama oluyor. Ben Ömer'in de burada olmasını isterdim. Niyetimi de açıkça belirtmiştim. Dünyanın her yerinde herkesin böyle bir tercih hakkı vardır. Hakan da iyi bir çocuk. Gökhan da her zaman özür diledi. Bunun için herkese gerekli anlayışı göstermeye çalıştık" sözlerini kullandı. Emre-Bilic gerginliğiyle ilgili olarak da Terim, "Böyle bir basın toplantısında üzücü olan taktiğimizi konuşmamız gerekirken; Ömer, Hakan ve tabii ki Emre konusunu konuşuyoruz. Bu bizim hastalığımız. Başka yerlerdeyiz. Emre'nin hareketlerini tasvip etmediğimi onun yüzüne de söyledim. Ama bu durum Emre'nin iyi yönlerini görmemize engel değil. Linç etmenin gereği yok" diye konuştu. nbsp;


Hollanda 1-1 Türkiye Maçı Özet ve Golleri (TÜRKİYE, HOLANDA ÖZET)



"Buranın iki rengi var. Biri kırmızı, biri beyaz. Burada başka renk yok. Burası kulüp fanatizminden uzak olması gereken bir yer" diyen Terim, "Emre'nin, Gökhan'ın kötü günler geçirdiğini söylemek zorundayım. Bu durum diğer arkadaşlarını da etkiliyor. Biz bilerek buraya geldik kamp için. Derbi sonrası sonuç ne olursa olsun kampı ülke dışına aldık. Yanılmadım. Keşke yanılsaydım. Ama uzak kalamıyorsunuz" dedi. Hollanda'nın kolay bir rakip olmadığını ifade eden tecrübeli teknik adam, "Bir gerçeği ortaya koymak lazım. Dünya üçüncüsünden bahsediyoruz. Önemli ve güçlü bir rakiple oynayacağız. Grupta sadece İzlanda'ya karşı kötü oynadık. Hollanda gibi takımlara karşı en az onlar kadar mücadele etmelisiniz. Biz böyle zamanlarda iyi refleks gösteriyoruz. Umarım o refleksi gösterebiliriz. Bulunduğumuz yer oyunumuzun hakkı değil. Türkiye'nin galibiyete ihtiyacı var ama bu maçtan sonra da çok şeye ihtiyacı var" dedi. nbsp;


Gökhan Töre: Milli Takım'a zarar veriliyor!


Beşiktaş'ın ve milli takımın yıldızı Gökhan Töre, Ömer Toprak olayıyla ilgili açıklama yaptı. Instagram hesabından bir açıklama yapan Gökhan, "Doğrusunu olayın içindeki kişiler dışında kimsenin bilmediği, yaşanmasından dolayı hiçbir zaman gurur duymayacağım ve parçası olduğumdan dolayı çok üzgün olduğum, her fırsatta hatam olan kısmı için özür dilediğim bu olayın, yine bir maç arifesinde basında çarpıtılarak yer bulması sadece bana ve olayın içindeki oyuncu arkadaşlarıma değil Milli Takım'a ve ülkeme de zarar verdiğini görmekten dolayı çok üzgünüm" ifadelerini kullandı. nbsp;

Hollanda ile nbsp;11. randevu

Türkiye, bu akşam Hollanda ile deplasmanda oynayacağı Euro 2016 eleme maçıyla birlikte bu ülke ile tarihindeki 11. maçına çıkacak. Hollanda ile şimdiye kadar 6'sı resmi olmak üzere toplam 10 kez karşı karşıya gelen ay-yıldızlı ekip, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 3 beraberlik alırken, 5 kez de sahadan yenik ayrıldı. Milliler, bu karşılaşmalarda attığı 5 gole karşılık, kalesinde 12 gol gördü. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...