Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Saatler ne zaman ileri alınacak? İşte O Tarih

/ Kaynak: İHA
Saatler ne zaman ileri alınacak? İşte O Tarih

GÜNDEM Haberleri  / İHA

29 Mart pazar gecesi (Cumartesiyi pazara bağlayan gece) günışığından daha fazla yararlanmak için yaz saati uygulamasına geçilecek.

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatler bu gece 1 saat ileri alınacak. Bu gece saat 03.00'ten itibaren saatler 1 saat ileri alınacak. 25 Ekim 2015 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren ise saatler bir saat geri alınacak. nbsp;Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin yeniden ayarlanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. nbsp;Buna göre, saatler 29 Mart Pazar günü 03.00'ten itibaren bir saat ileri, 25 Ekim Pazar günü 04.00'ten itibaren de bir saat geri alınacak.

Resmi Gazete'de, Bakanlar Kurulu'nun 09.03.2015 tarihli söz konusu kararının, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 04.03.2015 tarihli ve 93 sayılı yazısı üzerine, 697 sayılı Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanunun 2'nci maddesine göre alındığı kaydedildi.
SAATLERLE OYNAMAK ONUN FİKRİYDİ nbsp;
Benjamin Franklin'i hepimiz Amerikan dolarındaki görseliyle tanıyoruz. Oysa o "Erken yatıp erken kalkmak, kişiyi sağlıklı, zengin ve akıllı yapar" özdeyişinin sahibiydi.
Benjamin Franklin, Amerika Birleşik Devletleri'nden Fransa'ya elçi olarak yollandığı sırada, Paris halkının mum israfını önlemesi ve gün ışığından daha çok yararlanması için imzasız bir mektup yayımladı.
PANJURLU EVLERE EK VERGİ PAKETİ BİLE ÖNERMİŞTİ
Hatta nbsp;daha sonra bu mektubundaki önerileri 1784 yılında Fransa hükümetine israfı önlemesi için yeni bir vergi paketi olarak önerdi. Panjurları vergilemek, mumları karneye bağlamak ve insanları gün doğumu sırasında kilise çanları ve top ateşiyle uyandırmak gibi öneriler içermekteydi. Sonradan ABD'ye döndüğünde saatlerin kışın geri alınması yazın da ileri alınmasıyla gün ışığından daha çok faydalanılacağını ispatlayarak bu işin keşfedeni olarak tarihe geçti.
Saatler ne zaman ileri alınacak? İşte O Tarih

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...