CHP'li belediye bunu da yaptı!

CHP'li belediye bunu da yaptı!

Politika Haberleri

Cemevlerinin ibadethane sayılması için 2 gün önce yasa teklifi veren CHP, İzmir'de devletin tahsis ettiği cemevini kapattı.

nbsp;Tahsisin siyasi olduğunu iddia eden Belediye Başkanı Arslan, "Ekip gönderdim, mühürlettim" itirafında bulundu.


İzmir'in CHP'li Çiğli Belediyesi, partisinin 'cemevleri ibadethane sayılsın' diye TBMM'ye yasa teklifi verdiği aynı günlerde cemevinin kapısına kilit vurdu. Belediye, boyası yenilenmek için iki gün önce tek işçinin çalışmaya başladığı cemevini 'yasadışı tadilat' gerekçesiyle mühürledi. Ancak eski bir karakol olan ve hükümet tarafından cemevine tahsis edilen binanın mühürlenmesi için Belediye Başkanı Hasan Arslan itiraf niteliğinde bir açıklama yaptı. Arslan, burayı çocuk bakım ve eğitim merkezi yapmak için kendilerinin istediğini ancak cemevine tahsis edildiğini belirtti.


TAHSİS SİYASİ DE MÜHÜR DEĞİL Mİ?


Bu tahsisin altında siyasi amaç olduğunu ileri süren Arslan, "Seçim sürecinde 'Şirintepe ve Güzeltepe'nin gözünü boyayabilir miyiz' mantığı... Bu olaya karşıyım. Belediye ekiplerini gönderdim ve burayı mühürlettim" dedi. Güzeltepe semtine bağlı Şirintepe Mahallesi'nde bulunan Hz. Hüseyin Cemevi'ni mühürlemekle övünen Başkan Arslan'a vatandaşlar ise tepki gösterdi. Konuyu Yeni Şafak'a değerlendiren Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Ali İhsan Şahin, mühürlemenin siyasi bir karar olduğunu belirterek, "Burayı CHP dahil hiçbir siyasi partinin arka bahçesi yapmayacağız dedik, film orada koptu" diye konuştu.


BU İKİYÜZLÜLÜKTÜR


Bu açıklamayı yaptığından beri belediye tarfından sürekli taciz edildiğini belirten Şahin, "Cemevinde kesinlikle hiçbir tadilat ve onarım yapılmıyor, yalnızca boya badana işi yapılırken ve de tek bir boyacı çalışmaktayken binayı basan belediye ekipleri, işçiyi yaka paça dışarıya çıkartıp cemevini mühürlemiştir" dedi. Cemevinin üç buçuk aydır faaliyette olduğunu ifade eden Şahin, "Bir yandan sözde 'Cemevleri yasal statüye kavuşsun' diyeceksin diğer yandan size arka bahçe olmadı diye cemevini mühürleyip kapatacaksın. Bu ikiyüzlülüktür" dedi.


Parti statü istedi belediye mühürledi


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu 2 gün önce "cemevlerini de içerecek şekilde tüm ibadethanelerin" elektrik ve su giderinin devlet tarafından karşılanması için yasa teklifi hazırlayıp Meclis başkanlığına verirken CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan devletin Alevilere cemevi olarak tahsis ettiği binayı siyasi nedenlerle mühürledi. Tanrıkulu'nun verdiği teklifin gerekçesinde, ibadethanelerin giderlerinin devlet tarafından karşılanmasının inanç özgürlüğüne katkı sunacağı belirtilerek, "Cemevlerinin giderleri herhangi bir kurum tarafından karşılanmamaktadır. Bu açıkça hak ihlalidir" denildi. Ancak yüzlerce Alevi vatandaşın ibadethane olarak kullandığıı cemevini kapatarak, hak ihlalinin en büyüğünü CHP'li Belediye yaptı.


Vatandaş tepkili


Güzeltepe semtine bağlı Şirintepe Mahallesi'nde bulunan Hz. Hüseyin Cemevi'ni mühürlemekle övünen Başkan Arslan'a vatandaşlar tepki gösterdi.


Kaynak: Yeni Şafak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...