Enbar'da 25 terörist öldürüldü!

/ Kaynak: AA
Enbar'da 25 terörist öldürüldü!

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce ve El-Kerme ilçelerinde güvenlik güçleriyle terör örgütü DAEŞ arasında çıkan çatışmalarda 25 militan öldürüldü.

Enbar Operasyonları Komutanı Tuğgeneral Kasım el-Muhammedi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ militanlarının, Felluce'nin güneyindeki El-Heyakil ve El-Heytavin bölgelerindeki güvenlik noktalarına saldırı düzenlediğini belirtti.
Muhammedi, saldırı sonrası çıkan çatışmalarda 23 militanın hayatını kaybettiğini, güvenlik güçlerinin ise herhangi bir kayıp vermediğini söyledi.
Tuğgenaral Muhammedi, güvenlik güçlerinin El-Kerme bölgesinde DAEŞ'e yönelik düzenlediği operasyonda da 2 militanın yaşamını yitirdiğini ifade etti.
DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde halen devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge güçleri de DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...