Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hadi: 'Şii isyancılar İran'ın maşası'

Hadi: 'Şii isyancılar İran'ın maşası'

DÜNYA Haberleri

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, 26. Arap Birliği Zirvesinde gerçekleştirdiği konuşmasında, Yemen'deki Şii isyancıların İran'ın maşası olduğunu söyledi.

Bu yıl 26'ıncısı gerçekleştirilen Arap Birliği zirvesi Arap liderlerinin katılımıyla Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde başladı. Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, bugün başlayan Arap Birliği zirvesinde Arap liderlerine hitap etti. Abdurabbu Mansur Hadi konuşmasında, Yemen'de Husiler olarak bilinen Şii isyancıların, İran'ın maşası olduğunu söyledi. Yemen'de yaşanan siyasi sorunlardan İslam ülkelerinin de sorumlu olduğunu vurgulayan Yemen Cumhurbaşkanı, İslam ülkelerine Husiler pes edene kadar hava saldırısı gerçekleştirilmesi çağrısında bulundu.
Bu hafta başında Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yalnızca 60 kilometre uzaklıkta bulunan hava üssünü ele geçirmesinin ardından ülkeden Cumhurbaşkanı Mansur Hadi, taraftarlarına Husilere karşı barışçıl eylemlerde bulunmaları gerektiğini bildirerek, Suudi Arabistan ve müttefikleri tarafından gerçekleştirilen hava saldırının, isyancılar geri çekilene kadar durmaması gerektiğini kaydetti. İsyancıların ağır silahları orduya ait depolardan yağmaladıklarını bildiren Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, İran'ın ve isyancıların bu durumu inkar ettiklerini ifade etti.
Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Bu hafta başında Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yalnızca 60 kilometre uzaklıkta bulunan hava üssünü ele geçirmesinin ardından ülkeden kaçmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...