AK Parti yüzde 50'yi geçti

AK Parti yüzde 50'yi geçti

GÜNDEM Haberleri

Genel seçimlere 3 ay kala partiler çalışmalarını hızlandırırken, yapılan anketler iktidar partisinin %50 bandını zorladığını ortaya koydu.

Son olarak ORC Araştırma'nın 36 şehirde 3178 kişiye yaptığı ankette de çarpıcı neticeler ortaya çıktı. Yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan ankette yer alan, "7 Haziran'da AK Parti yeniden iktidar olur" ifadesine, katılımcıların yüzde 80'i "Evet", yüzde 20'si ise "Hayır" cevabını verdi. Araştırmaya göre halkın çoğunun HDP'nin barajı geçemeyeceği kanaatine sahip olduğu da görüldü. Ankete katılanların yüzde 85'i HDP'nin barajı geçemeyeceğini söyledi. "7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir" sorusu üzerine halkın çoğunluğu AK Parti'yi tercih etti. AK Parti, anketten yüzde 50,3 oy alırken, 23,0 oy alan CHP ikinci sırada yer aldı. CHP'yi ise yüzde 14,1 oy oranıyla MHP takip etti. Ankete katılanlardan yüzde 8,6 oy toplayan HDP, yüzde 10 barajının altında kaldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...