KKTC Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Ertuğ: Rumlar 'Barış Suyu'nu dava etmeye hazırlanıyor

KKTC Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Ertuğ: Rumlar 'Barış Suyu'nu dava etmeye hazırlanıyor

GÜNDEM Haberleri

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ, Rumların Ada'da su getirecek 'Barış Suyu projesini' dava etmeye hazırlandığını söyledi.

Buket Güven ANKARA
Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleri ile bir araya gelen Ertuğ, Kıbrıs müzakerelerindeki son durumu değerlendirdi. Ertuğ, "Rumlar bu projeden korkuyor. 'KKTC yemyeşil olacak. Rum tarafı kurak kalacak' sözleri dillendirilmeye başlandı. Onlar Ada'nın tümüne ait olan petrolü paylaşmıyor ama KKTC sadece kendisine ait suyu Rumlarla paylaşmaya hazır" mesajını verdi. Rumların müzakerelere yeniden başlamak için 'Türkiye seyrüsefer bildirimi (Navtex) yayınlamasın' ve 'pratikte egemenliğimi kabul et' ön şartlarını getirdiğine işaret eden Ertuğ, "Navtex'e sebebiyet veren onlar. Ama biz iyi niyet göstererek Sismik Barbaros Gemisini Gazimagosa limanında tutuyoruz. Onlar aramayı bırakırsa biz de aramayız, gemimizi göndermeyiz" diye konuştu. Uluslararası toplumun da Kıbrıs meselesine bakışını 'bıkkınlık ve yorgunluk var' şeklinde özetleyen Ertuğ, Türk tarafının proaktif ve pozitif angajmanını sürdüreceğini kaydetti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...