Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail, Filistin'de bir köyü yıkacak

/ Kaynak: AA
İsrail, Filistin'de bir köyü yıkacak

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail mahkemesi, El-Halil'de yaklaşık 350 kişinin yaşadığı bir köyün yıkılmasına ve sakinlerinin tehcir edilmesine karar verdi.

İsrail'in Batı Şeria'nın El-Halil kentinde bir köyü yıkıp, sakinlerinin tehcir edilmesine karar verdiği bildirildi.
Filistinli Halk Direniş Komiteleri Koordinatörü Ratib el-Cebur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kudüs'teki bir İsrail mahkemesinin "C bölgesinde" bulunan Suysa köyündeki bina ve yapıların ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkılması ve sakinlerinin tehcir edilmesi yönünde karar aldığını belirtti.
Köyün İsrail'in 1967'deki işgalinden önce kurulduğunu, tarım ve hayvancılıkla geçinen yaklaşık 350 Filistinlinin ikamet ettiğini aktaran Cebur, İsrail'in bölgede Yahudi yerleşim birimlerini genişletmek için böyle bir karar aldığını da ifade etti.
Konuyla ilgili İsrail tarafından ise herhangi bir açıklama yapılmadı.
İsrail ile Filistin yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde, Batı Şeria, A, B ve C. bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" ise İsrail yönetimine bırakılırken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idari ve "güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...