Katil pilot, intiharından önce iki lüks otomobil satın almış

Katil pilot, intiharından önce iki lüks otomobil satın almış

DÜNYA Haberleri

Lubitz intiharından önce iki lüks otomobil almış, hediyelerin ardından ayrılan hostes sevgilisi Maria W. (26) pilotun depresif bir yapıda olduğunu anlattı

Bu arada ikinci pilotu tarafından dağa çakılan uçağın şirketi Germanwings Havayolları, İngiltere'nin başkenti Londra'daki metro istasyonlarında yer alan reklam afişlerindeki 'Şaşırmaya hazır olun' cümlesini çıkardı. nbsp;Reklamlarda "Şaşırmaya hazır olun. Hamburg'a, Berlin'e uçun" ifadeleri yer alıyordu. nbsp;İntiharıyla 149 kişinin ölümüne yol açan pilot Andreas Lubitz'in uçuş günü olan salı için sağlık raporunun olduğu ama bunu sakladığı ortaya çıkmıştı.
VİZYONA GİRMESİ TEPKİ ÇEKTİ
BU yıl Oscar'da 'En İyi Yabancı Film' adayı olan Arjantin yapımı 'Relatos Salvajes'teki (Asabiyim Ben) 6 öyküden birisinin kazaya benzemesi dikkat çekti. Filmde bir adam, nefret ettiği kişileri bir uçakta toplayıp uçağı düşürüyor. Filmin, İngiltere'de vizyona girmesi büyük tepki çekti. Germanwings faciasından sonra vizyon tarihinin ertelenmesi yönündeki tüm çağrılara rağmen gösterime giren film, daha önce Almanya ve İspanya'da vizyona girmişti.
PİLOTUN SON SÖZLERİ
10 yılı aşkın bir pilotluk kariyeri olan Patrick Sonderheimer'in uçak düşmeden önce yardımcı pilot Andreas Lubitz'e "Tanrı aşkına aç şu lanet kapıyı" diye bağırdığı, kapıyı sürekli tekmelediği en sonunda bir baltayla kapıyı kırmaya çalıştığı belirlendi. Ancak ne yazık ki pilotun çabaları hiçbir işe yaramadı ve pilot Patrick Sonderheimer yardımcı pilot Andreas Lubitz'in uçağı düşürmesine engel olamadı. Uçak düşmeden hemen önce kabinde bunlar yaşanırken yıolcular da çığlık çığlığa bağırıyordu. nbsp;
ŞOK İDDİA
New York Times ve La Figaro gazetelerinin bildirdiğine göre, Lubitz gözlerinden rahatsızdı. Fransız bir yetkiliye dayandırılan haberde, Andreas Lubitz'in yüzde 30 görme kaybı olduğu ve tedavi gördüğü belirtiliyor.
Süddeutsche Zeitung gazetesinin bildirdiğine göre, Lubitz son dönemde Düsseldorf Üniversite Hastanesi'nde tedavi gördü. Hastane yetkililerinin de doğruladığı tedavinin ne olduğu konusunda ise ayrıntı verilmiyor.
Lubitz'in evinde yapılan aramalarda anti depresif hapların da bulunduğu dile getirilirken, Lubitz'in dosyasının incelenmesiyle başka detayların da ortaya çıkma ihtimaline dikkat çekildi.
Andreas Lubitz'in dosyasında düzenli olarak doktor kontrolünden geçmesi gerektiğine işaret eden "SIC" kodunun bulunduğu ortaya çıkmıştı. Federal Havacılık Dairesi, soruşturmayı yürüten Fransız savcıya bilgi vermek amacıyla Lufthansa'dan Lubitz'in dosyasını istemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...