Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rıdvan Dilmen: Aslında yanılmışım

Rıdvan Dilmen: Aslında yanılmışım

SPOR Haberleri

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Hollanda-Türkiye maçını değerlendirdi.

İşte Dilmen'in o yazısı: Fikstür çekildi, 5 maç bitti. İlk İzlanda maçında mağlubiyeti hak ettik. Daha sonra 4 maç yaptık, 5 puan aldık. Toplamda 5 maç, 5 puan... Çek Cumhuriyet, Letonya ve bugün Hollanda maçlarında (Kazakistan'ı zaten yenmiştik) alınan 2 puan gerçekten oyunların karşılığı değildi. Dün en iyi oyunumuzdu, evet ama gene kazanamadık. Letonya maçında çok iyi oynamadık ama 8 pozisyona girip kazanamadık. Çek maçında 60 dakika farka gidecek maçı kaybettik. İşte futbol böyle bir oyun...


"MİLLİLERİMİZE KARŞI HİÇBİR TAKIMI FAVORİ OLAMAZ"
Milli takımımıza karşı hiçbir takım favori olamaz, 3-4 ülke dışında... İzlanda maçını ben 3 ihtimalli görüyordum, mağlup olduk. Çek Cumhuriyeti maçını 2 ihtimalli (galibiyet, beraberlik) görüyordum, yanıldım. Letonya maçını tek ihtimalli görüyordum (galibiyet), yine yanıldım. Kazakistan maçı tek ihtimalli görüyordum, onda yanılmadım. Hollanda maçı iki ihtimalli diyordum, mağlubiyet ya da beraberlik... ASLINDA YANILMIŞIM!


"EKOLÜN DIŞINA ÇIKTILAR"
Hollanda ekolüne karşı 60 dakika hem iyi oynayıp hem de öndeydik. Hollanda kendi ekolünün dışına çıkıp kanat oyuncusu Afellay ve forvet arkası Sneijder'i ikili göbeğe koydu. İki tane uzun santrfora sahanın her yerinden şişirerek ekolünün dışına çıktı. Uzatmada yedik. Top Turuncular'a geçince 40 metre papatya gibi, bembeyaz bir takım gördük. Sayıca fazla gibilerdi. Ceza sahasının 10 metre dışında 10 tane beyazlı şahane duruyor, top bize geçince de iyiye yakın çıkıyorduk. Savunma organizasyonu 10 üzerinden 10 ama Hollanda şişirirken değil, futbol oynanırken...


Hücum organizasyonu 7. Zaten 7'nin üzerinde olsa 2'yi, 3'ü de bulabilirdik. Taktik olarak mükemmel hazırlanmışız. Hollanda'yı tarzının dışına çıkaracak kadar fırsat tanımamışız. Sneijder'in ve biraz da Afellay'ın problem çözücü oyuncusu kalmayan Hollanda'yı çok doğru bir organizasyonla lehimize de çevirmiştik ama grupta yediğimiz en pis golü yedik.


Kaybedilen o kadar değerli 2 puan var ki... Kaybedilen diyorum çünkü milli takımımız 3 puanı fazlasıyla hak etti. Tabii 2 tane üst üste kazanabileceğimiz maçlar var. Gerçekçi olarak bakacak olursak bundan böyle 3.lüğe oynayacağız. Öyle gözüküyor. İnşallah yine yanılırım ve ilk 2'ye gireriz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...