Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meriç ve Tunca'nın debileri yeniden yükselişe geçti

Meriç ve Tunca'nın debileri yeniden yükselişe geçti

GÜNDEM Haberleri

Havalar ısınınca Bulgaristan dağlarında eriyen karların nehir sularına karışmasıyla Meriç ve Tunca nehirlerinin debilerinde yeniden yüksedi.

Meriç ve Tunca nehirlerinin debilerinde yeniden yükseliş başladı. Hava sıcaklıklarının artmasına bağlı olarak Bulgaristan dağlarında eriyen karların nehir sularına karışmasıyla nehir debileri artmaya başladı.Şubat ayı başında son 31 yılın en yüksek debisine ulaşarak çeşitli noktalarda taşkına neden olan Meriç Nehri, yeniden yükselişe geçti. Geceden bu yana hızlı bir yükseliş seyri gösteren Meriç Nehri debisi, son ölçümlerde 1135 metreküp/saniye kaydedildi. Edirne'de Meriç'e karışan Arda Nehri'nin Bulgaristan'daki debisinin de normal seviyesinden 3 kat yükselmesi, taşkın riskinin artmasına yol açtı.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada, Meriç'i besleyen Tunca ve Arda nehirlerinde artışın dikkat çekici olduğunu söyledi. Gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Gürkan, "İnşallah kazasız atlatırız, takipteyiz. Son taşkında tahrip olan Karaağaç yolunun onarımına başlamıştık. Yeniden bu çalışmanın devamı veya ertelenmesi konusunda değerlendirme yapacağız" dedi.Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK) Başkanı Serhat Ceylan da kar erimesinin Bulgaristan barajlarındaki seviyeyi arttırdığını ifade ederek, baraj savaklarından da gelen suların debileri yükselttiğini ifade etti.
EDAK olarak görevlerinin başında olduklarını belirten Ceylan, "Yarından itibaren Edirne yeniden bir taşkın görecek. Ben insanların artık duyarlı hale geldiğini düşünüyorum ama yine de tedbirli olmalarını istiyoruz. EDAK olarak ekiplerimiz hazır. Edirne Valiliği bize görev verirse her türlü operasyonda yer alabiliriz. Ayrıca Edirne Inner Wheel Kulübü'nün arama çalışmalarında kullanılmak üzere armağan ettiği zodyak bot için de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...