Leman Sam'ın kurban mesajı nedeniyle hapsi istendi

/ Kaynak: DHA
Leman Sam'ın kurban mesajı nedeniyle hapsi istendi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Leman Sam'ın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla bir yıla kadar hapsi istendi.

Sanatçı Leman Sam, geçtiğimiz Kurban Bayram'ında, Twitter'da, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır. IŞİD beni şaşırtmıyor" ifadelerini kullanmıştı.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTU
Avukat Balaban, Sam hakkında, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu işlediği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcı Hasan Basri Zamanis ise Sam'ın paylaştığı sözleri ifade özgürlüğü olarak değerlendirdi. Kovuşturmaya yer olmadığından, dava açılacak durumun olmadığına karar verdi.
MAHKEME KARARI BOZDU
Avukat Balaban, Sam hakkında verilen takipsizlik kararına İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz etti. Savcının eksik, hukuka aykırı karar verdiği gerekçesiyle ilgili kararın kaldırılmasını talep etti. Avukat Balaban, kimsenin kurban kesenle, insan kesen terör örgütü IŞİD'i aynı kefeye koyamayacağını, bunun halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama suçuna girdiğini, bunu yapanın kanunlara göre 6 aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması gerektiğini anlattı. Bu ifadeyle kurban kesen yüz binlerce Müslüman'ın töhmet altında bırakıldığını, kafa kesen bir terör örgütü üyeleriyle denk tutulduğunu vurguladı.
TAKİPSİZLİK KARARI KALDIRILDI
İtirazı inceleyen İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, savcının Sam hakkında verdiği "kovuşturmaya" yer olmadığına yönelik kararının kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme, itirazın yerinde olduğunu, eylemin yargılamayı gerektirdiğini, böylece 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan savcılıkça verilen takipsizlik kararının kaldırılmasını hükmetti.
1 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
İtirazın kabul edilmesi üzerine Savcı Hasan Basri Zamanis tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilerek Leman Sam'ın 1 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, "Yapılan itiraz üzerine İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından ilgili takipsizlik kararının kaldırıldığı, bu nedenle şüphelinin mahkemenizce 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına iddia olunur" denildi.


GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...