Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filistinlilerin yürüyüşüne İsrail müdahalesi: 20 yaralı

/ Kaynak: AA
Filistinlilerin yürüyüşüne İsrail müdahalesi: 20 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerlerinin Filistin'in Nablus kentinde "Toprak Günü" dolayısıyla yürüyüş yapan Filistinilere müdahalesinde 20 kişi yaralandı.

İsrail askerleri, Nablus'un Huvvara beldesinde söz konusu gün dolayısıyla gösteri yapan Filistinlilere gaz ve ses bombalarıyla müdahale etti. Filistinlilerin taş ve boş şişelerle karşılık vermeye çalıştığı olayda yaralanan 20 kişi ve gazdan etkilenen onlarca Filistinli hastanelere kaldırıldı.
Yürüyüşe katılan Filistinli Halk Direniş Komiteleri Koordinatörü, Abdullah Ebu Rahme AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Burada topraklarımızı çalan ve bundan memnuniyet duyan işgalcilere karşı halkımızın direncini göstermek için bulunuyoruz. İşgalcilere burada kalacağımızı ve planlarını gerçekleştiremeyeceklerini söylüyoruz" dedi.
İsrail'in baskıcı tutumu neticesinde Filistin sokaklarında tansiyonun yükseldiğini vurgulayan Rahme "Yaşadığımız her gün toprak günüdür" diye konuştu.
İsrail, 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait yüzlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş, protesto gösterilerine katılan Filistinlilere İsrail askerleri tarafından ateş açılması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.
Bu nedenle her yıl 30 Mart'ta ''Toprak Günü'' etkinlikleri düzenleyen Filistin halkının bu davranışı, İsrail işgaline karşı direnişin göstergesi olarak nitelendiriliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...