Erdoğan, 'Bunlar siyaset acemisi, gelsinler yardımcı olurum'

Erdoğan, 'Bunlar siyaset acemisi, gelsinler yardımcı olurum'

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve mevkidaşı Borut Pahor ortak basın açıklaması yaptı, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Ortak basın açıklamasından satır başları:

Cumhurbaşkanı Pahor: Türkiye ile Slovenya arasından limanlar konusunda da işbirliğinin gelişeceğine inanıyorum. Akşam resmi yemekte de konuşmaları görüşmeye devam edeceğiz. Kim nasıl değerlendirirse değerlendirsin. Ortadoğu'daki çalkantılı bu süreçte Türkiye'nin rolü çok önemli. Onların barışa kavuşmasıda bizim için çok önemli. Bugün Sayın cumhurbaşkanı Erdoğa'ın bizi ziyaret etmesi bizim için, ilişkilerimiz için çok önemli.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Slovenya'yı 2012 yılında Başbakan olarak ziyaret ettim dostum Pahor da o zaman Başbakan'dı. Tekrar görüşme fırsatımız oldu. Tabi üst düzey bu görüşmeler devam ediyor. 2 ülke için bü görüşmeler güçlenerek arttığının bir alemetidir. Türkiye Slovenya arası bir sıkıntı söz konusu değil.

NATO'da biz desteğimizi kendilerine güçlü bir şekilde verdik. 91 yılında Slovenya'nın bağımsızlığının tarihidir. 92 yılında biz onların bağımsızlığını tanıdık. Slovenya ile 1 milyar dolar olan ekonomik hacmi yeterli bulmuyoruz. Enerji Bakanlığımız işbirliği hakinde. Slovenya artık bizim için uzak bir ülke değil.

Slovenya ile yakın bir ğlke olarak sürekli görüşmemiz mümkün. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi noktasında kararlılığımızı liderler olarak ortaya koyduk. THY seferlerini haftalık 10 sefere çıkarma noktasında adımlar atacağız.

SORU-CEVAP

İki ülke arasındaki somut işbirliği Türkiye'nin çevre ülkelerdeki güvenlik çözüm önerilerine ne katkı sağlar?

Terör uluslararası bir sorundur. Bizim ülkemize giriş yasağı koyduğumuz bir liste söz konusudur. Geri gönderdiğimiz 1200 kişidir. Bize liste verildiği takdirde bizim sınırlarımızdan asla giremez. Her gelen turisti paketlersek bu da olmaz. Biz Daiş diyoruz. Biz onlara IŞİD demiyoruz. DAİŞ'le işbirliği iddiası ahlaksızlık olur. Bu hem İslam'a hakaret olur hem de terörist bir örgütü devlet olarak tanımış olursunuz.

SEÇİM BİLDİRGESİ
Seçim bildirisi okudum diye beyanım olmadım. Başbakanın, başkanlık sistemi ilgili düşüncelerini benimle paylaştığını, bizzat kendisini yazacağını söylediğini, nbsp; ben de düşüncelerimi kendisi ile paylaştığımı söyledim. nbsp; Muhalefet seçim bildirgelerini bana yollarsa kendilerine yardımcı olurum. Hele hele başkanlık sistemi ile ilgili düşüncelerini yollarlarsa isabetli olur. Biliyorsunuz başkanlık sistemine karşılar. Ben bu ülkede, ülkemde 40 yıldır siyasetin içinde olan birisiyim. Bunlar siyaset acemisi, bu tür bildiriler gelirse tecrübelerimi kendileri ile paylaşmış olurum.

Yemen'de neler oluyor? Bir mezhep çatışması olur mu?
Yemen'in toprak bütünlüğüne karşı bir saldırı var. Biz Suudi Arabistan'ın başlattığı harekatı destekliyoruz.

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...