Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Güney Kıbrıs'ta

/ Kaynak: AA
Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Güney Kıbrıs'ta

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, "Kıbrıs ile Yunanistan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağları sarsılmaz ve yıkılmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Pavlopulos, göreve geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in davetlisi olarak Güney Kıbrıs'a yaptı.
Larnaka Havaalanı'nda Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis tarafından karşılanan Pavlopulos, ardından Anastasiadis ile bir araya geldi.
Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından basına açıklamalarda bulunan Pavlopulos, "Kıbrıs ile Yunanistan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağları sarsılmaz ve yıkılmaz. Bu bağlar böyle kalacak, bağları ekonomik kriz de etkilemeyecek" diye konuştu.
Atina'nın Kıbrıs meselesinin çözümü için BM kararları çerçevesinde yapılan müzakereleri desteklediğini ifade eden Pavlopulos, özlü bir çözümün BM kararları, uluslararası hukuk ve Avrupa müktesebatına tam saygı temelinde olması gerektiğini söyledi.
Anastasiadis de Pavlopulos'a Kıbrıs meselesindeki son gelişmelerle ilgili bilgi verdiğini söyledi. Gerek Yunanistan'daki gerek Güney Kıbrıs'taki ekonomik durumu da incelediklerini belirten Anastasiadis, her iki ülkede yapılan reformları ele aldıklarını kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...