Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kerry'den nükleer müzakere açıklaması

/ Kaynak: AA
Kerry'den nükleer müzakere açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran ile nükleer müzakerelerde çerçeve anlaşma için belirlenen sürenin yarın dolduğunu ve çok çalıştıklarını söyledi.

İran, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin ile Almanya'dan oluşan 5+1 ülkelerinin dışişleri bakanları ve Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, 31 Mart'ta varılması hedeflenen çerçeve anlaşma için İsviçre'nin Lozan kentinde bir araya geldi.
Kerry, öğle yemeği dönüşü gazetecilerin soruları üzerine, "Yarın gece süremiz doluyor ve çok çalışıyoruz" dedi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Lavrov'un başka görüşmeler için Lozan'dan ayrılacağını ve yarın "gerçekçi" bir anlaşmaya varılırsa tekrar İsviçre'ye döneceğini söyledi.
Lavrov, Fransız mevkidaşı Laurent Fabius, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini ile ikili görüşmelerde bulundu.
İran ile nükleer müzakereler, perşembe gününden beri devam ediyor.
İran'ın nükleer kapasitesiyle ilgili görüşmelerde daha önce nihai anlaşmaya ulaşılamamış, müzakereler 1 Temmuz 2015'e uzatılmıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...