Evden 'seçim bürosu' olmaz

Evden 'seçim bürosu' olmaz

GÜNDEM Haberleri

YSK konut ve apartmanların yanı sıra ticari faaliyeti devam eden iş yerlerinin seçim bürosu olarak kullanılamayacağına hükmetti

Ebru Karatosun ANKARA
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim öncesi dikkat çekici bir karara imza attı. Bursa İl Seçim Kurulu, seçim takvimi boyunca siyasi parti adayları ve bağımsız adayların kendi kullandıkları ikametgahlarını seçim irtibat bürosu olarak kullanıp kullanamayacakları konusunda YSK'dan görüş istedi. Başvuruya cevap veren YSK kararında, konut, insanların içinde yaşadıkları ev ve apartmanların yanı sıra ticari faaliyeti devam eden iş yerlerinin aynı zamanda seçim bürosu olarak kullanılamayacağını vurguladı. nbsp;Karar gerekçeyle açıklandı: "Anayasanın 21. maddesine göre, 'Kimsenin konutuna dokunulamaz… Konutlar, hâkim kararı veya kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça mülki amirliğin denetimi dışındadır. O halde, insanların içinde yaşadığı, konut olarak kullanılan binaların seçim bürosu olarak kullanılması mümkün değildir."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...