Sümeyye Erdoğan: 'Kadını ezen uygulamalar en çok Batı'da'

Sümeyye Erdoğan: 'Kadını ezen uygulamalar en çok Batı'da'

GÜNDEM Haberleri

Sümeyye Erdoğan, AK Parti Brüksel Siyaset Akademisi'nde "Dünyada Müslüman kadın algısı ve eşitlik mücadelesi" konulu ders verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, AK Parti Brüksel Siyaset Akademisi'nde "Dünyada Müslüman kadın algısı ve eşitlik mücadelesi" konulu ders verdi. Tarihte kadınları ezen uygulamaların en çok Batılı ülkelerde görüldüğünü vurgulayan Erdoğan, "KADEM olarak cinsiyet eşitliği yerine cinsiyet adaletini savunuyoruz. Adalet, kadını daha iyi bir noktaya taşıyan bakış açısıdır" dedi. İslam'ın eleştirilmesinin doğru olmadığını ifade eden Sümeyye Erdoğan, şunları kaydetti: "Ne yazık ki bazı ataerkil yorumlar yüzünden zamanla İslam toplumlarında bazı adaletsiz uygulamalar yerleşik hale gelmiş. Bu da feministler için bir din yorumu olarak kabullenilmiş. Oysa bunlar çarpıtılmış anlayışlardır. İslam'da itaat cinsiyete değil prensiplere dayalıdır. Feminist bakış açısında kültürel olarak kadına evi, erkeğe de dışarıyı veren rol dağılımının dinden kaynaklandığı söylenir. Halbuki toplumsal rol anlamında dinen net olarak belirlenmiş tek sorumluluk erkeğin evi geçindirme, eşinin ve çocuklarının rızkını temin etme sorumluluğudur. nbsp;
nbsp;MİRAS TARTIŞMASI
İslam'da ilk bakışta eşitlik açısından sıkça eleştirilen bazı uygulamaların temeline inildiğinde adalet ve hakkaniyetin mevcudiyeti fark edilir. Mesela miras konusu sık sık gündeme getirilir. 'Niye erkek çocuğa daha çok, neden kız çocuğa daha az miras düşüyor?' denir. Ama incelediğimizde erkeğe evi geçindirme sorumluluğu verilirken kadına böyle bir sorumluluk verilmediğini, doğal olarak erkeğe daha çok miras düşmesinin normal haline geldiğini görürüz. Özgüvensiz olmamız için hiçbir sebep yok. Çünkü kadını ezen uygulamalar diye dünya tarihine baktığınızda en çok Batı ülkelerini görüyorsunuz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...