Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Çavuşoğlu, Moldova ve Litvanya'ya gidecek

Bakan Çavuşoğlu, Moldova ve Litvanya'ya gidecek

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, 2-3 Nisan tarihlerinde Moldova ve Litvanya'ya resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyon Bakanı Natalia Gherman'ın daveti üzerine 2 Nisan'da Moldova'ya gidecek Çavuşoğlu, 3 Nisan'da da Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius'un davetine icabetle Litvanya'yı ziyaret edecek.
Çavuşoğlu'nun Moldovalı mevkidaşıyla yapacağı görüşmede, ikili ilişkilerin farklı alanlarında son dönemde kaydedilen gelişmelerle önemli bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması öngörülüyor.
Bakan Çavuşoğlu'nun Kişinev'de Moldova Cumhurbaşkanı Nikolay Timofti ve 18 Şubat'ta Başbakan olarak atanan Kiril Gaburici ile de görüşeceği belirtilen açıklamaya göre, Çavuşoğlu ayrıca Moldova ile Türkiye ilişkilerinde köprü vazifesi gördüğü ifade edilen Gökoğuzların yaşadığı Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi'ni ziyaret ederek bölgesel liderlerle bir araya gelecek.
Litvanya ziyaretinde de Çavuşoğlu, Baltık ülkeleriyle yoğun temasların ve artan işbirliğinin sürdürülmesi amacıyla mevkidaşı Linkevicius ile görüşmelerde bulunacak.
Çavuşoğlu'nun Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite ve Başbakan Algirdas Butkevicius tarafından da kabul edilmesi öngörülüyor.
Mevlüt Çavuşoğlu, Litvanyalı mevkidaşıyla ikili siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkileri ele alarak işbirliği imkanlarını değerlendirecek, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...