Aydemir Akbaş'dan flaş Nihat Doğan açıklaması! 'Sözleri...'

Aydemir Akbaş'dan flaş Nihat Doğan açıklaması! 'Sözleri...'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Senarist, yönetmen ve sinema oyuncusu Aydemir Akbaş, Nihat Doğan'ın şok eden sözlerine sert tepki gösterdi. İşte haberin detayları...

Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından 'Siz de mini eteği giyinip, soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksınız' şeklinde attığı tweet'le büyük tepki toplayan Nihat Doğan, kongre üyesi olduğu Galatasaray'dan ihraç edildi. Galatasaray Mali Genel Toplantısı'nda oy birliğiyle ihraç edilmesinin ardından Doğan, 'Uygunsuz film çekme suretiyle kadınları kötü gösteren Aydemir Akbaş'a 'abi' diyen Adnan Öztürk'ün, kadınlarımızı ağzına alması hükümsüzdür. Adnan Öztürk, kadın hakları noktasında gerçekten samimiysen yıllarca uygunsuz film çekmiş Aydemir Akbaş'ın Galatasaray üyeliğinden ihracını istersin.' diye yeni bir tweet daha attı.


Ciddiye alınacak sözler değil
Nihat Doğan'ın kendisine kötü kelime kullanması nbsp;ve kulüpten ihraç edilmesi gerektiğini dile getirmesi Aydemir Akbaş'ı oldukça kızdırdı. Akbaş, ' Arkadaş, benim 31 film senaryosu yazdığımı, 6 filmi yönettiğimi 119 dizide ve filmde rol aldığımı bilmiyor. Belli ki filmleri izlememiş.
Ne diyeyim? Babası yaşındaki bir adam hakkında yalan yanlış tanımlarda bulunan, yaptığı hatayı başkalarının zarar görmesi üzerine telafi etmeye çalışan birini Allah ıslah etsin. Olaya Nihat'ın mantığıyla yaklaşacak olursak o zaman Coşkun Göğen, tecavüzden, Nuri Alço ise genç kızları tuzağa düşürmekten hapse atılmalı. Rahmetli Erol Taş'ın da Vatan haini damgası yemesi gerek. Nihat'ın sözleri ciddiye alınacak türden değil.


Kaynak: Habertürk


AYDEMİR AKBAŞ KİMDİR?
Aydemir Akbaş, (25 Şubat 1936), Arnavut kökenli[1][2] Türk senarist, yönetmen ve sinema oyuncusu.


1964'te Atıf Yılmaz'ın Keşanlı Ali Destanı, oynadığı ilk filmdir. Türk sinemasının gişe hasılatı bakımından neredeyse battığı dönemde, sinema sektörünü kurtarmak ve hızla kapanmakta olan sinema salonlarının iş yaparak açık kalması adına Yeşilçam'ı saran seks filmlerindeki rolleriyle ünlü olan Aydemir Akbaş bu dönemde dahi asıl titri olan dram ve komedi tarzından vazgeçmemiş, bulunduğu her filmi de bu özellikleriyle şekillendirmiştir. Sinema hayatı boyunca en zor dönemlerde bile tiyatro çalışmalarını da aktör, senarist ve yönetmen olarak başarıyla sürdürmüş ve halen de her koşulda devam ettirmektedir.


Aydemir Akbaş bir dönem "Çirkin Kral" Yılmaz Güney ile birçok çalışmaya imza atmış, İbrahim Tatlıses'in yaveri olarak filmlerinde vazgeçilmez karakter rollerinde oynamış, Öztürk Serengil ve Sadri Alışık ile hala izlenmekten vazgeçilemeyen sinema filmleri yapmıştır. Cem Davran ile 2007'de çevirdiği "Avrupalı" Ekim 2007'de rekor sayıda kopya ile gösterime girmiştir.


Son filmi Şafak Sezer ile ün yapan Kolpaçino'dur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...