Davutoğlu'ndan çarpıcı elektrik kesintisi açıklaması

Davutoğlu'ndan çarpıcı elektrik kesintisi açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye genelindeki elektrik kesintileri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Davutoğlu'nun o açıklaması...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir çok ili kapsayan elektirik kesintileri ile ilgili, "Enerji Bakanlığı'nda kriz masası kurduk terör dahil her türlü ihtimali araştırıyoruz. Sorun iletim hatlarından kaynaklı olabilir." dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Enerji Bakanlığında kriz masası kuruldu. Elektrik arzında hiçbir problem yok" dedi. Başbakan Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'na gelişinde Meclis Kulisi'nde gazetecilerin Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşanan elektrik kesintilerine yönelik sorularını cevapladı. Başbakan Davutoğlu, son grup toplantısını yapacaklarını belirterek "Elektrik kesintisiyle ilgili derhal araştırmalar başladı. Enerji Bakanımız gerekli açıklamaları yapacak. Enerji Bakanlığı'nda kriz masası kuruldu. Elektrik arzında hiçbir problem, sıkıntı yok aksine bu saatler elektrik tüketiminin az olduğu bir saat dolayısıyla enerji arzında bir sıkıntı yok. İletim hatlarında olabilecek sıkıntılar konusunda da inceleme devam ediyor. Enerji Bakanlığı'nda bir kriz masası oluştu. Saat başı açıklama yapılacak" dedi. Başbakan Davutoğlu, "Terör saldırısı ihtimali var mı?" sorusuna "Araştırılıyor, tüm ihtimaller araştırılıyor" karşılığını verdi. Öte yandan Enerji Bakanlığı'ndan da elektrik kesintisi açıklaması geldi.Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri tarafından açıklama yapıldı.Türkiye genelinde yaşanan ve hayatı olumsuz etkileyen elektrik kesintisi hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri "15 yıldan beri ilk kez bu şekilde ülke genelinde elektrik kesintisi olduğunu" söyledi.

"KESİNTİNİN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR"
Yetkililer, "Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi" dediler.


TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektriklerin kesildiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...