İstanbul'da elektrikler ne zaman gelecek, açıklama geldi

İstanbul'da elektrikler ne zaman gelecek, açıklama geldi

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Elektrik Kesintisi elektrikler ne zaman gelecek merak konus. Elektrik neden yok, neden gitti, Başbakan'dan açıklama geldi.

İstanbul Elektrik Kesintisielektrikler ne zaman gelecek merak konus. Elektrik neden yok, neden gitti, Başbakan'dan açıklama geldi... Elektrik neden yok,İstanbul'da elektrikler ve Türkiye genelinde elektrikler ne zaman gelecek bilinmiyor. Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi hayatı kabusa çevirdi. Büyük şehirlerde trafik durdu. TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan aldığı bilgiye göre; elektrik kesintilerinden etkilenen illerdeki toplam hedef kitlenin yüzde 85'inde bu kesintinin kaldırıldığını, saat 20.00 itibariyle yüzde 100 oranında enerji ihtiyacının karşılanmış olacağını bildirdi.


Perşembe günü uygulanacak kesintiler

Bu arada, İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamaya göre 2 Nisan Perşembe günü uygulanacak elektrik kesintisi programı şöyle:"Beykoz'da 09.00-14.00 saatlerinde Mahmut Şevketpaşa Mahallesi, Değirmenler Çıkmazı, Mahmutşevketpaşa, Bahadır Sokak, 12.00 -16.00 saatlerinde Soğuksu Mahallesi,Yamaç ve Tuna sokaklar,Pendik'te 09.00-17.00 nbsp; saatlerinde, Kavakpınar Mahallesi, Haber, Emel, Firuze, Rumeli Hisarı, Zambak ve nbsp; Muteber nbsp; sokaklar,Sancaktepe'de 09.00-13.00 saatlerinde İnönü Mahallesi, Sevgi, Minber, Serkan, Kadem ve Hanlı sokaklar."

İstanbul'da elektrikler ne zaman gelecek, açıklama geldi

ELEKTRİK NEDEN GİTTİ, BAKAN AÇIKLADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 10.36 itibariyle sistemde çökme olduğunu, bazı illere elektrik verilemediğini belirterek, arızanın sebebinin araştırıldığını söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye genelinde meydana gelen elektrik kesintisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldız, kesintinin nedenin araştırıldığı belirterek,

"Terör dahil her türlü ihtimali araştırıyoruz. Çökmenin nedenleri araştırılıyor. Ankara'da birçok kesime elektrik verilmeye başlandı. Kesintinin farklı sebepleri olabilir. Şuan da bizim için önemli olan şebekeyi ayağa kaldırmak ve elektriği vermek. Kesinti 10.36 itibariyle oldu, o saat arzımızın fazla talebimizin az olduğu bir zamandı. Bu yüzden enerji yetersizliği diye bir şey yok. İletim hatlarından veya başka bir şeyden meydana geldi bu araştırılıyor. Ankara'da kriz merkezimiz var gelişmeleri takip edip her bir saatte açıklama yapacağım. "Siber bir saldırı mı?" bunu söyleyemem." şeklinde konuştu.


DOMİNO TESİRİ OLUŞTURDU
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız öğleden sonra yaptığı açıklamada ise, "İzmir tarafında özel sektöre ait bir santralin bir gerekçe ile devre dışı olduğu ve onun bir domino tesiri yaptığından bahsedildi bana ilk anda ama bunu da teyit etmem, kesinleştirmem lazım. Aslında sistem kendi içerisinde izoledir" dedi.Yıldız, Türkiye geneline büyük oranda, İstanbul'a ise yüzde 80'ler civarında elektrik verildiğini ifade ederek, "Kısa bir süre içerisinde tamamen enerjilendirilmiş olacak diye düşünüyoruz" dedi.

BİR AÇIKLAMADA TEİAŞ'DAN
TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektriklerin kesildiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

İstanbul'da elektrikler ne zaman gelecek, açıklama geldi

##tgvideo##

Özellikle ilk iki çeyrekte katkı vardı ama son çeyrekte ihracat pazarlarımızdaki o dalgalanma, ihracattaki o yavaşlama şuanda Türkiye'nin etrafında tamamen bir karmaşa hüküm sürüyor. Suriye, Libya, Mısır, Irak, Rusya, Ukrayna, Yunanistan'ın içinde bulunduğu durum, Avrupa'nın genel olarak ekonomik durgunluk içerisinde bulunması böyle konjonktürde ihracatın büyümeye yeteri kadar destek vermeyeceği kanaati vardı. Ama buna rağmen ihracatın büyümeye bir miktar katkı verdiğini gördük. İç tüketimdeki artış büyümeyi olumlu etkiledi. Bu açıdan Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafya itibariyle, içinden geçilen konjonktür dolayısıyla bu büyüme rakamlarını normal karşılamak gerekiyor. Bu açıdan 2015 yılının ilk çeyreğinde büyüme rakamlarını vermekten ziyade ben ilk ve ikinci çeyrekte bugünkü gibi bazı sıkıntılar yaşayacağımız açık. Daha arzu ettiğimiz büyüme rakamlarına ulaşamayacağımız belli ama özellikle ilk yarıdan itibaren Türkiye'nin hızlı bir büyüme rakamı yakalayacağını söyleyebiliriz. Türkiye'nin 2015 yılının ikinci yarısından itibaren ciddi bir artış yakalayacağını söylemek zor değil" dedi. İstanbul'da elektrikler ne zaman gelecek, açıklama geldi

Bir basın mensubu ise, "Büyüme rakamlarında dış ticaret verileri de vardı. Bu verilere göre 2015 yılının Şubat ayında bir önceki yıla göre ihracatta yüzde 6, ihracatta yüzde 7,2'lik gerileme vardı. Neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine ise Bakan Işık, bunun iki sebebi olduğunu söyledi. Işık, "Bunlardan bir tanesi ihracat pazarlarımızdaki dalgalanma bizi etkiliyor. İkincisi de petrol fiyatlarının ve emtia fiyatlarının düşmesinden dolayı fiyatlardaki gerileme bizim total rakamı aşağı çekiyor. Dolayısıyla orada bir miktar düşüşü makul karşılamak gerekiyor. Çünkü ürettiğiniz malı 1 liraya satıyorsanız, şimdi 0.9 liraya satıyorsunuz. Emtia fiyatları ve enerji girdilerinin azalmasından dolayı piyasada böyle bir hafifte olsa geri çekilme var. O da toplam ihracat rakamlarını etkiliyor. Ama bunun yanında bizim ihracat pazarlarımızdaki Avrupa'daki durgunluğun diğer alanlardaki oynaklığın ve maalesef güçlü dalgalanmanın ihracatımızı olumsuz etkilediğini hepimiz görüyoruz" diye konuştu. Bakan Fikri Işık, Türkiye'nin birçok yerinde bugün yaşanan elektrik kesintisine siber saldırının neden olmuş olabileceği iddialarına ilişkin soru üzerine ise, "Ben İstanbul ve Ankara'da hayatın yavaş yavaş normale döndüğü bilgisini aldım ama nedenleri konusunda bu açıklamayı Enerji Bakanımız ve bakanlığın yapması en doğrusu. Bazı şeyleri speküle edip de sonradan 'pardon özür dileriz' demek doğru olmaz. Gereksiz paniğe de toplumu sevk etmemek gerekiyor. Mutlaka Enerji Bakanlığımız, ilgili kurum ve kuruluşlarımız bunun nedenini ortaya çıkaracaktır. Ondan sonra alınması gereken tedbirleri en hızlı, en süratli şekilde alacaktır" dedi.

METRO HATLARI DURDU

Türkiye'nin birçok ilinde meydana gelen elektrik kesintisi, başta İstanbul olmak üzere birçok kentte hayatı felç etti. İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle Marmaray, metro, tramvay ve hafif metro çalışmadı. Mega kentte yüz binlerce İstanbullu, araçlardan inip yürüdü.Elektrik kesintisi nedeniyle Taksim metrosu da çalışmayı durdurdu. Vatandaşlar kapanan metronun girişinde bekledi.

KESİNTİNİN NEDENİ

Konu ile ilgili Boğaziçi Elektrik Dağıtım'dan yapılan açıklamada, sıkıntının kaynağında TEİAŞ'ın (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) sisteminde yaşanan bir sorun olduğu açıklandı.TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) sisteminde oluşan ülke genelindeki arıza nedeniyle dağıtım bölgelerindeki Artvin, Gümüşhane, Rize, Trabzon ve Giresun arasındaki illerde enerji kesintilerinin meydana geldiğini bildirdi.
ÇORUH EDAŞ'tan yapılan açıklamada, saat 10.35'ten itibaren TEİAŞ sisteminde ülke genelinde bir arızanın yaşandığı belirtildi.
Bu nedenle dağıtım bölgelerindeki Artvin, Gümüşhane, Rize, Trabzon ve Giresun arasındaki illerde enerji kesintilerinin meydana geldiği kaydedilen açıklamada, "TEİAŞ kaynaklı oluşan bu kesintiler ile ilgili ÇORUH EDAŞ olarak şirketimizin herhangi bir hizmet kusuru bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

İstanbul'da elektrikler ne zaman gelecek, açıklama geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintisi ile ilgili açıklama yaptı.
Saat 10.36 itibari ile sistemde çökme meydana geldiğini belirten Bakan Yıldız, "Şuan bir çok kesime elektrik verilmeye başlandı. Farklı sebepleri olabilir. Arızanın yaşandığı 10.36, arzımızın fazla, talebimizin de az olduğu zamanlardan bir tanesiydi. Bu açından enerji yetersizliği diye bir şey söz konusu değil. İletim hatlarından veya manevra dediğimiz bir hadiseden kaynaklanıyor olabilir. Sebeplerine net olarak değineceğiz. Kriz merkezimiz var. Orada yakinen takip ediliyor. Siber saldırı olup olmadığını şuan söyleyemem. Neyden kaynaklandığını inceleyip öğreneceğiz" dedi.

Davutoğlu: Terör dahil her ihtimali araştırıyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili açıklama yaptı.Davutoğlu, "İletim hatlarından kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyoruz. Terör dahil her türlü ihtimali araştırıyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...