'Yemen halkı barış istiyor'

/ Kaynak: AA
'Yemen halkı barış istiyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemenli eğitimci ve yazar Hadi: 'Ülkemizin nüfusunun çoğu Sünni ve bu savaşın mezhepsel savaşa dönüşeceğini tahmin etmiyorum.'

Yemenli eğitimci ve yazar Hadi Ali Hadi, ülkesindeki olaylara ilişkin, "Ülkemizin nüfusunun çoğu Sünni ve bu savaşın mezhepsel savaşa dönüşeceğini tahmin etmiyorum. Coğrafyanın yüzde 80'i Sünnidir, bu coğrafya savaş istemiyor" dedi.
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde düzenlenen "Uluslararası Osmanlı Medeniyeti Buluşması"na katılan Hadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı ülkelerinin İslam coğrafyasında barış istemediğini savundu.
Ülkesinin yönetimini ele geçirmeye çalışan Husilerin, İran tarafından kullanılan, mezhepsel çatışmayı körüklemeye uğraşan amaçsız bir grup olduğunu öne süren Hadi, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin Yemen'deki olaylar karşısındaki duruşunu doğru buluyoruz; savaşa girmek istemiyor, Husilere karşı Suudi Arabistan'ın yanında duruş sergiliyor. Türkiye, Batı için bir kabus. Batılılar, Türkiye'nin bu savaşa girmesini temenni ediyor ama Türkiye ne savaşa girdi ne de Batının yanında yer aldı. ABD'nin karışmama sebebi de Sünni ve Şiilerin arası daha da fazla açılsın ve savaş devam etsin. ABD bekleyecek ve o zaman da toplum Sünni ve Şii diye ikiye bölünmüş olacak. ABD de mezhepsel bir çatışma olmasını istiyor. Ülkemizin nüfusunun çoğu Sünni ve bu savaşın mezhepsel savaşa dönüşeceğini tahmin etmiyorum. Coğrafyanın yüzde 80'i Sünnidir, bu coğrafya savaş istemiyor."
- "Olanlar aslında Cumhurbaşkanı'na karşı darbe girişimidir"
Hadi, aslında Husilerin bir hedefinin bulunmadığını, onların sadece "İran'ın maşası" olduğunu iddia etti.
Yemen'i vuran koalisyon güçlerinin Husileri durdurmaya çalıştığını bildiren Hadi, "Yemen'de olanlar aslında 2011'de seçimle gelen ve halkın istediği Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el Hadi'ye karşı darbe girişimidir. Suudi Arabistan ve Körfez güçleri, Yemen'deki ateşin kendilerine yaklaştığını hissetti. Daha önce Husilerin tehlikeli olduğunu nasıl sezemediklerini şaşırtıcı buluyorum" değerlendirmesinde bulundu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...