Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İdlib birlik ruhu ve ortak çalışmayla kurtarıldı'

/ Kaynak: AA
'İdlib birlik ruhu ve ortak çalışmayla kurtarıldı'

DÜNYA Haberleri  / AA

SMDK Başkanı Hoca: 'Tüm bu gruplar özbeöz Suriyelidir. Ortak amaçları da Suriye'deki Esed rejiminin düşürülmesidir'

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca, İdlib'in sadece bir grup tarafından değil, "Birlik ruhu ve ortak mücadeleyle kurtarıldığını" söyledi.
Muhaliflerin İdlip'i ele geçirmesi ve konuyla ilgili çıkan bazı haberler konusunda AA muhabirinin sorularını cevaplayan Hoca, rejimin İdlib yenilgisini, "El-Kaide ve DAEŞ söylemiyle" gizlemeye çalıştığını vurguladı.
"Suriye'de DAEŞ sorunu varsa bunun müsebbibi devlet terörü uygulayan Esed rejimidir. Esed hem DAEŞ'in önünü açarak güçlendirmekte hem de şiddeti arttırarak bazı muhalifleri radikalleşmeye yönlendirmektedir. Suriye devrimi ise genel itibariyle mutedil çizgisini korumaktadır" diyen Hoca, ülkedeki devrimin ilk 6 ayında barışçıl yöntemler kullanıldığını hatırlattı.
Rejimin ise barışçıl eylemlere silahla müdahale ettiğini aktaran Hoca, "Sonrasında ise sivilleri korumak için silahlı direnişe başvuran Suriyeli devrimciler değil sivil yerleşim birimlerine varil bombaları atan, kimyasal silah kullanan ve köylerde katliamlar yapan Esed rejimi teröristtir" dedi.
- "İdlib'in alınması ortak başarıdır aksi dezenformasyondur"
İdlip'in alınmasıyla ilgili çıkan bazı haberlere tepki gösteren Hoca, şunları kaydetti:
"Esed yönetimine bağlı haber kaynakları ve maalesef Batılı kimi yayın organları İdlib'in ortak bir operasyonla ele geçirilmesi gerçeğini örtmek için İdlib'in El Kaide örgütünün eline geçtiği, radikal unsurların etkin olduğu gibi başlıklar atıyorlar. Bu ideolojik propaganda ve dezenformasyondur.
İdlib, Ahraru'ş Şam, Aksa Askerleri (Cundu'l-Aksa), Sunne Ordusu (Ceyşu's-Sunne), Feyleku'ş-Şam ve Hak Tugayı (Livau'l-Hak), Nusra Cephesi gibi gruplar, Fetih Ordusu (Ceyş'ul-Fetih) adı altında İdlib'e ortak saldırı düzenlemek amacıyla birleşti. Ortak hareket başarıyı da beraberinde getirdi.
İdlib zaferini perdelemek isteyenler bu gruplar içerisinden sadece biri olan Nusra Cephesi'nin İdlib'i ele geçirdiği gibi yanlış bilgi yayarak, bu 'birlik ruhu ve ortak çalışma' gerçeğini saklamaya çalışıyor. Oysa adı geçen tüm gruplar Suriye halkının içerisinden çıkmış ve halk nezdinde tabanı olan ülkesini, evlerini, sivilleri Esed güçlerine karşı savunan gruplardır. Evet içlerinde Suriye mücadelesine destek ve dayanışma için ülkemize gelen yabancı savaşçılar da mevcuttur ancak bu savaşçılar bu grupları yönetmemektedir. Tüm bu gruplar özbeöz Suriyelidir. Ortak amaçları da Suriye'deki Esed rejiminin düşürülmesidir.
İdlib, tamamıyla Esed rejiminden kurtarılan kent olma özelliğinde. Hedefimiz diğer Suriye kentlerinin de İdlib gibi tamamen Esed rejimi, Hizbullah ve İran Devrim Muhafızları adlı terör gruplarından kurtarılmasıdır."
İdlib almak amacıyla kurulan muhalif çatı birliği "Fetih Ordusu", 28 Mart'ta kentin tümünü kontrolü altına aldığını duyurmuştu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...