Varisin sebebi hareketsizlik

Varisin sebebi hareketsizlik

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Levent Oğuzkurt, daha çok estetik bir problem gibi algılanan bacak varislerinin toplardamar hastalığı olduğunu söyledi

ZİYNETİ KOCABIYIK
Türkiye Girişimsel Radyoloji Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Oğuzkurt, daha çok estetik bir problem gibi algılanan bacak varislerinin toplardamar hastalığı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Oğuzkurt, "Kanın toplardamarlarda birikmesine yol açan en önemli sebep hareketsiz yaşam tarzıdır" dedi.
Her 5 ya da 6 kişiden birinde görülen varisin bir damar sağlığı problemi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Oğuzkurt, "Ayaklarda ağrı, kramp, yorgunluk, yanma, şişlik, kaşıntı gibi şikayetlere sebep olan varisler, seyrek de olsa, iyileşmeyen ya da çok zor iyileşen ayak yarası, varis kanaması ya da varis damarında pıhtılaşma gibi daha büyük sorunlara da yol açabilir. Varis gelişmişliğin sembolüdür. nbsp;Yeni iş ve yaşam koşulları nedeniyle bacaklarımızı eskisinden daha az hareket ettiriyoruz. Çünkü daha az yürüyor, daha çok oturup, daha uzun süre ayakta hareketsiz kalıyoruz. Varis herkeste görülmekle birlikte hareketsiz yaşam tarzı olanlarda daha sık görülüyor" diye konuştu.
Ameliyatsız yöntem olarak bilinen lazer tedavilerinin variste başarılı sonuçlar doğurduğuna işaret eden Prof. Dr. Oğuzkurt, "Büyük varisler hastaların büyük çoğunluğunda tek seans tedaviyle bitiyor. Bu yöntemlerle varisin tekrarlama ihtimali çok düşük" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...