Teröristlerin aracı olmasını istediği Sezgin Tanrıkulu'ndan açıklama

Teröristlerin aracı olmasını istediği Sezgin Tanrıkulu'ndan açıklama

GÜNDEM Haberleri

Berkin Elvan soruşturmasının savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alan teröristlerce arabuluculuk yapılması istenen Sezgin Tanrıkulu'ndan açıklama...

Berkin Elvan davası Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan terör örgütü üyelerinin kendileri için arabuluculuk yapmasını istedikleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu konuyla ilgili konuştu.Olayın çok yeni olduğunu ve bir bilgisi olmadığını belirten Tanrıkulu, ancak konuyu yakından takip edeceğini söyledi. Tanrıkulu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Şu an Kadıköy'de bir cenazede olduğum için konudan haberdar değilim. Telefonumda cevapsız çağrılar var ancak numaraların kime ait olduğunu bilmiyorum. Gün içerisinde konuyu yakından takip edeceğim." Olayın detayları: Gezi Parkı olaylarında yaralanan Berkin Elvan'ın tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmesi sonrası yürütülen soruştumaya bana savcı Mehmet Selim Kiraz rehin alındı. 2 DHKP-C üyesi, Berkin Elvan soruşturmasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz'ı adliyenin 6'ınca kattaki odasında rehin aldı. Teröristler bir anda odaya girerek Savcı Kiraz'ı başına silah dayayarak rehin aldı. Örgüt, talepleri yerine getirilmediği taktirde ölüm tehdidinde bulundu. Orgütün 5 de talebi vardı. Talepleri yerine getirilmediği takdirde savcıyı oldüreceklerini de bildirdiler. Yasa dışı bir örgüte yakınlığı ile bilinen Twitter hesabından Savcı Kiraz'ın başına silah dayalı halde foto yayınlandı.Savcı Kiraz'ın odası Çağlayan Adliyesi'nin 6.'ıncı katında bulunuyor. Yaşanan olay sonrası polis 6'ncı katı ablukaya almış durumda. Giriş ve çıkışlar tutuldu. Söz konusu kat tamamen kapatıldı adliyeye özel tim ekipleri sevkedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...